Geniaal! 3FM-dj Luc Sarneel ging 35 keer achter elkaar in Untamed-achtbaan in Walibi Holland

Media door Jennifer

Sommige mensen worden na één achtbaanrit al gigantisch misselijk, terwijl een ander met gemak drie à vier rondjes achter elkaar maakt. Of zelfs meer! Zo ging 3FM-dj Luc Sarneel afgelopen woensdag maarliefst 35 keer achter elkaar in de houten achtbaan Untamed in Walibi Holland. OMG! Natuurlijk deed hij dit niet voor niets, maar vanwege een actie van Serious Request 2023 voor het goede doel Stichting ALS.

3FM-dj Luc Sarneel gaat 35 keer in achtbaan Walibi

Tja, wanneer je iets belooft, dan moet je het natuurlijk wel waarmaken. Van maandag 18 december tot en met zondag 24 december sluiten drie dj's van NPO 3FM zich weer op in het welbekende Glazen Huis, dat dit jaar op de Grote Markt in Nijmegen staat. Hoewel de grootste tv-actie dus nog niet begonnen is, zijn er wel al diverse doneeracties gestart op de website van Serious Request. Ook 3FM-dj Luc Sarneel creëerde zo'n doneeractie en dat bleek een nogal bijzondere. Voor elke tien euro die werd gedoneerd, zou hij namelijk één extra rondje maken in de zogenoemde Untamed-achtbaan in Walibi Holland. Dat is een houten achtbaan die 92 kilometer per uur gaat en waarin je vijf keer ondersteboven hangt. Klinkt vrij heftig, maar toch wil Luc hier zo vaak mogelijk in!

Uiteindelijk mag Luc op woensdag 6 december ook heel wat rondjes maken in de achtbaan. Mensen doneren namelijk massaal bij zijn actie voor het goede doel. Hoewel zijn streefbedrag op 333 euro staat, haalt hij uiteindelijk 580 euro op. Dat zijn dus 58 rondjes in de achtbaan van Walibi, zou je denken. Alleen haalt hij, samen met een groep luisteraars van 3FM, helaas niet de 58 rondjes. Het pretpark moest namelijk om 21.30 uur toch echt dicht en toen zaten ze op 'slechts' 35 rondjes. Aww.

3.650 euro opgehaald

Toch hoeft Luc niet teleurgesteld te zijn. Ze hebben het totaalbedrag van zijn doneeractie namelijk nog verder kunnen opkrikken. Dit jaar gaan de opbrengsten van alle Serious Request doneeracties trouwens naar Stichting ALS. En daarvoor heeft Luc in totaal 3.650 euro opgehaald. Wow!

Het is trouwens zeker niet zomaar iets, geeft Luc toe aan Omroep Flevoland. "Het is eng in het donker. Je weet niet waar je heen gaat," vertelt hij. "Daar had ik helemaal geen rekening mee gehouden. Je ziet niet wat er gebeurt. Je wordt verbaasd door links, rechts, boven, onder." Ook de luisteraars die met hem meegingen, moesten van tevoren even slikken. "Ik heb er helemaal geen trek in," zegt een luisteraar eerlijk. "Het is 25 jaar geleden voor mij. Ik ben er als de dood voor." Ah oh!

Een andere luisteraar is eigenlijk helemaal niet zo'n fan van achtbanen. "Ik word al misselijk van het entreekaartje van de Efteling," zegt hij. Helaas was hij het toch echt verschuldigd aan zijn collega's, waarmee hij samen ruim 1.000 euro had opgehaald voor Serious Request. Bij minimaal 1.000 euro moest hij in de achtbaan stappen.

Lees ook: Helpt muziek je nou wel of niet beter concentreren?