Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Halloween Fright Nights in Walibi: Griezelen to the max


Ben jij weleens naar Halloween Fright Nights in Walibi geweest? Van 10 tot en met 31 oktober wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag het pretpark overgenomen door bloeddorstige zombies en ronddwalende geesten. Wij waren er ook.
 
Of we naar Halloween Fright Nights wilden gaan als teamuitje. Na een ‘Jaaaaa! Dat is echt supergaaf!’-reactie van Marleen, was de rest al snel overgehaald. Tuurlijk! Eng? Ach, vast niet. We zijn tenslotte eind twintig, wie is er dan nog bang voor mannen in enge pakken...?

Het park
Eenmaal aangekomen in het hol van de leeuw, komen we direct tot de conclusie dat wanneer het donker is, en je tussen de mannen met kettingzagen en bloeddoorlopen ogen loopt, je toch wordt meegenomen in ‘de gekte’. Komt er een man op je afgerend met een kettingzaag? Dan ren je toch even gillend weg. Staat er ineens een zombie voor je neus? Dan gil je toch het halve park bij elkaar op een of andere manier. Het grappige is dat je ook ineens schrikt van gewone bezoekers of van je collega die naast je komt staan. “Oops. Sorry.” 
 
Karin & Marleen van Ze.nl
 
Spookhuizen & horrorshows
Tijdens de Fright Nights heb je vier zogenaamde Haunted Houses. Dit zijn spookhuizen die er alleen tijdens deze maand staan. Zo heb je Haunted Holidays (een spookhuis met enge Sinterklazen en Kerstmannen), Psycho Shock (een gesticht), Jefferson Manor (met geesten) en The Villa (in een horrorfilm spelen). Als je denkt: och, op de plaatselijke kermis in Lutjebroek ben ik ook nooit bang in het spookhuis, guess what: dit is toch even andere koek. De spookhuizen zien er prachtig echt uit, en alles is geweldig mooi gedecoreerd. De acteurs zijn ontzettend knap opgemaakt en laten je keer op keer op keer schrikken. Maar dan écht goed schrikken. Ze komen vanuit de raarste plekken opduiken en ook al weet je dat het nep is, het is écht eng. Elke keer als je denkt alles wel gezien te hebben, verschijnt er weer een creep op een overwacht moment uit een onverwachte hoek. Ontzettend knap gedaan!

Ook zijn er diverse horrorshows (genaamd Dying to Sing en Eddie) te zien in oktober. Zelf hebben wij deze niet gezien, maar als we de verhalen mogen horen, zijn deze zeker een bezoekje waard. 
 
Shelley & Emma van Girlscene.nl

Achtbanen
Naast alle spookhuizen, zijn ook de normale attracties gewoon open tijdens de Halloween Fright Nights. Dus hou je niet zo van al dat gegriezel? Dan kun je bijvoorbeeld lekker gillen in de Goliath. Extra leuk en spannend ’s avonds in het donker! (Trek overigens wel warme kleren aan, want het is ook extra koud.)

Conclusie
Bij Halloween Fright Nights moet je écht een keer geweest zijn. Het is niet voor mietjes, maar wij troostten ons met de gedachte: de engerds mogen je niet aanraken. Het is een ideale combinatie van griezelen, fun, entertainment en gezelligheid. Het park ziet er prachtig uit; je kunt zien dat er ontzettend veel moeite wordt gedaan om je het echte Halloween-gevoel te geven. Zet ‘m zeker op je to do-list voor samen met je lover of gezellig met je vriendinnen of collega’s!
 

Het (nja, half complete) EEN Media-team

Bezoekje brengen?
Van 10 t/m 31 oktober, elke vrijdag, zaterdag en zondag, tijdens Halloween Fright Nights in Walibi Holland worden nachtmerries werkelijkheid.  Tickets en meer info? Dat kun je hier vinden.