Billie Eilish open over haar identiteit: 'Ik heb me nooit een vrouw gevoeld' 

Celebs door Zita

Al op jonge leeftijd werd het leven Billie Eilish onder de loep gelegd door haar bekendheid als zangeres. Zo ook haar (seksuele) identiteit werd hierbij onder de loep gelegd. Nu ze 21 jaar is, is ze er klaar voor om hier openlijk over te praten. Het blijkt namelijk dat ze struggelt met haar identiteit. In een interview met Variety vertelt ze onder anderen dat zij zich nooit echt vrouw heeft gevoeld. Waar ze eerder zei dat het niemands zaak was op wat voor mensen zij valt, vertelt ze er in het interview nu meer over.

Billie Eilish voelt zich geen vrouw

In het interview vertelt Billie dat ze vaak struggelde met haar identiteit. Dat is natuurlijk niet fijn voor haar. Mede hierom draagt zij vaak baggy kleding. Ze voelt zich aantrekkelijk en vrouwelijk en kon zich nooit goed identificeren met een ‘meisje meisje’, ondanks dat ze zich identificeert als zij/haar. Ze heeft niet het idee dat iemand aangetrokken tot haar zou zijn. "I have to convince myself that I’m, like, a pretty girl” zegt ze in het interview. Dat zijn geen fijne gedachten en we hopen natuurlijk dat zij zich wél mooi voelt.

Aangetrokken tot vrouwen

In het nummer Bad Guy laat Billie weten dat ze op zowel mannen als vrouwen valt. Ze vertelt dat ze vrouwen prachtig vindt in alle opzichten. Ze voelt zich fysiek tot vrouwen aangetrokken, maar tegelijkertijd voelt ze zich geïntimideerd door hun schoonheid. Waar dat ergens heel lief is, gunnen wij het haar natuurlijk om zich wél helemaal op haar gemak te voelen bij andere vrouwen en in haar eigen lichaam. Dat is voor haar een proces en iets waar ze aan moet werken.

Meer op Instagram

Steeds meer zichzelf

Billie vertelt gelukkig dat ze wel steeds meer zichzelf voelt en zoals we al zeiden, gunnen we haar dat ook. “I feel like I’m becoming a person I really love and doing things I feel really proud of. In many ways in my life, I feel like I’m just now waking up.” Het hielp ook dat het nummer “What Was I Made For?” dat ze schreef voor de film Barbie online een enorme hit werd. Veel mensen deelden hierbij online een videocollage waarbij ze hun ervaringen als vrouw deelden. Dat vond ze heel ontroerend en had niet verwacht dat vrouwen over de hele wereld zich hierdoor met elkaar verbonden.

Lees ook: Zien: Billie Elish (20) gespot met 11 jaar oudere man