Slapen jij en je partner altijd aan jullie eigen kant van het bed? Wissel eens van kant!

Relaties door Maya Luz

Hebben jij en je partner al lang een relatie? Dan is de kans groot dat jullie allebei een kant van het bed hebben geclaimd om aan te slapen. Het is een gewoonte geworden. Maar wist je dat van kant wisselen goed kan zijn voor je relatie? Dit is hoe dat zit.

Lees ook: Deze veranderingen vinden er plaats in het brein van een man als hij verliefd is

Waarom hebben we een favoriete kant van het bed?

Of je nou een relatie hebt of niet, we hebben allemaal een favoriete kant van het bed om aan te slapen. Dit doen we met verschillende redenen. Ten eerste heeft het te maken met routine. Zodra het eenmaal routine is om aan die kant te slapen, voelt het raar om eens aan de andere kant te gaan liggen. Hiermee doorbreek je je routine en dat voelt niet top. De kans is groot dat je hierdoor slechter zal slapen en dus ga je de volgende dag gewoon weer terug naar je routine. De positie van je bed in je kamer kan invloed hebben op welke kant jouw voorkeur krijgt. Sommige mensen slapen bijvoorbeeld het liefst zo ver mogelijk weg van de deur, terwijl anderen het liefst dichtbij de deur liggen. De voorkeur die we hebben voor onze kant van het bed is dus erg sterk, maar eens met je partner ruilen kan goed zijn voor jullie intimiteit.

Is van kant wisselen met je partner goed voor je relatie?

We weten dat je waarschijnlijk ontzettend gehecht bent aan jouw kant van het bed. Toch vinden we dat het tijd is om eens met je partner te ruilen. Dit kan namelijk veel voordelen hebben voor jullie relatie op de lange termijn. Zo is het goed voor jullie vaardigheden als het op compromissen sluiten aankomt. Je partner jouw kant van het bed aanbieden toont aan dat het comfort van je partner voor jou een prioriteit is. Hierdoor voelt jouw partner zich extra speciaal. Daarnaast kan het delen van jouw slaapplekje goed zijn voor de intimiteit in jullie relatie. Je slaapplekje delen is namelijk een teken van vertrouwen. Tot slot is het ook goed voor jullie seksleven. Jullie gaan in zekere zin een nieuwe positie proberen in bed! Maar dit doen jullie door jullie slaaproutines te veranderen. Wie weet waar deze spontaniteit nog meer voor gaat zorgen! Om deze spontaniteit erin te houden kunnen jullie eens in de zoveel weken van plek ruilen in bed.

Lees ook: Dit zijn de leukste vragen om aan mannen te stellen