Deze veranderingen vinden er plaats in het brein van een man als hij verliefd is

Relaties door Maya Luz

Wat gebeurt er nou eigenlijk in het brein van een man? Dat vragen wij vrouwen ons waarschijnlijk dagelijks af. Gelukkig kunnen we je best wat over vertellen! Dit zijn de veranderingen die plaatsvinden in het brein van een man als hij verliefd is.

Lees ook: 5 signalen dat jullie een sterke band hebben

Ze voelen zich een soort van high

In het begin van een relatie maakt het mannelijke brein het stofje fenylethylamine aan. Hierdoor voelt hij zich een beetje alsof hij high is door de liefde. Dit zorgt ervoor dat verliefd zijn zo verslavend kan voelen. Hij krijgt er energie van en ervaart meer plezier.

Hij vormt positieve herinneringen

In het begin van een relatie is zijn brein druk met het maken van mooie herinneringen. Deze koppelt hij dan aan het begin stadium van de relatie. Hierdoor kan zijn brein de link leggen tussen positiviteit en de liefde en kan het de bagage van zijn eventuele vorige relatie helpen wegvagen.

Mannen worden soms sneller verliefd dan vrouwen

Het lijkt soms alsof vrouwen veel sneller verliefd worden dan mannen, maar dit is niet het geval! Dit heeft gedeeltelijk te maken met gender rollen. Mannen krijgen het gevoel dat ze de leiding moeten nemen in een relatie. Ze vallen daardoor snel wanneer ze iemand vinden waar ze gevoelens voor ontwikkelen. Dit is enkel een stereotype, maar het kan voor veel mannen wel waar zijn.

Een verliefde man voelt minder pijn

Liefde is zo sterk, het kan pijn halveren! Dit blijkt uit een experiment van de University of Alabama. Dit gebeurt doordat het brein boodschappen stuurt naar de ruggenmerg dat het pijnboodschappen moet negeren voordat ze de hersenen bereiken.

Verliefdheid kan mannen helpen met stoppen met roken

Stoppen met roken omdat je verliefd bent? Ja, het kan echt! Dit feitje komt voort uit hetzelfde onderzoek als het vorige punt. Het vinden van een romantische relatie creëert een verandering in de hersenchemie die het makkelijker maakt om de sigaretten te laten liggen. Als je rokende crush opeens stopt met roken, dan is de kans groot dat de gevoelens wederzijds zijn.

Hij raakt een beetje geobsedeerd 

Vrouwen kunnen geobsedeerd raken met hun nieuwe liefde, maar mannen doen dit net zo erg. Dit gebeurt voor mannen vaak nadat ze over de lust fase heen zijn. Hierdoor gaan ze meer testosteron aanmaken en begint het proces van daadwerkelijk verliefd worden. Ze gaan zich dan fixeren op hun 'doelwit'. Hierna gaan ze ook meer gelukshormonen aanmaken zoals serotonine en dopamine.

Lees ook: 4x redenen om porno te kijken met je partner