5x signalen dat je je verveelt in je relatie

Relaties door Anjali

Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de vlam niet dooft in je relatie, maar soms lijkt het gewoon alsof je in een sleur zit en je niet langer gelukkig bent. Herken jij deze signalen? Dan kan het wel eens zo zijn dat de verveling in je relatie nét iets te hard toeslaat en je een nieuw avontuur nodig hebt.

1. Je verliest interesse wanneer je partner aan het praten is

Je kent het wel: je lover vertelt 's avonds aan tafel het zoveelste (niet zo grappige) verhaal over wat er op het werk gebeurde. Jij verliest je focus en bent totaal niet meer naar het verhaal aan het luisteren. Je hebt het gevoel dat je partner je dingen vertelt die je al minstens honderd keer hebt gehoord en je verliest interesse, wat af en toe wel eens op een paar slaande deuren kan uitdraaien.

2. Je staat vaker stil bij je andere opties

Je vraagt je af wat het leven naast een saaie relatie nog meer te bieden heeft en gaat op zoek naar alternatieven die je lief kunnen vervangen. Een nieuwe carrière, een verre reis of zelfs oude relaties, je hebt er stiekem al eens bij stilgestaan. Je begint je huidige relatie te vergelijken met de voorgangers of andere relaties en dat doet de jouwe alles behalve ten goede. Laat je gedachten je niet in de maling nemen!

3. Je kan niets meer van je partner verdragen

Van niezen en snurken tot zelfs gebaren die wel lief bedoeld zijn: je hebt het gevoel dat alles dat je partner doet eigenlijk verkeerd of teveel is. Als je heel eerlijk tegen jezelf bent, merk je ook op dat je dan kortaf reageert en het van een ander wél zou accepteren. Pas daarmee op, want zodra jouw partner hetzelfde bij jou doet, ontstaat er een vicieuze cirkel van irritaties en frustraties.

4. Je geniet nét iets te hard van de stilte in huis

Je verveelt je meer mét je partner dan zonder en geniet er dan net iets te veel van wanneer je alleen thuis bent. Vergis je niet: misschien hebben jullie gewoon eventjes gebrek aan inspiratie en is jullie relatie niet per se gedoemd om te falen.

5. Je relatie heeft geen prioriteit meer

Het kan wel eens zo zijn dat je je relatie links laat liggen en iets of iemand anders op de eerste plaats zet. Voor je collega's en vrienden zou je alles laten vallen, maar het vieren van jullie jubileum ben je helemaal vergeten. Het voelt bijna als een verplichting om iets met je partner te gaan doen, en dat is het teken dat je je niet langer geprikkeld voelt door je relatie.