Dit is wanneer de meeste koppels uit elkaar gaan

Relaties door Anjali

Wedding season is nog maar net tot z'n einde, of we krijgen alweer iets nieuws voorgeschoteld: breakup season. Vlak na de zomervakantie is namelijk een breekpunt voor veel koppels, maar dat is niet het enige moment van het jaar waarop relaties gevaar lopen...

Wanneer moet je nog meer vrezen voor je relatie? Wij hebben het uitgezocht.

Vlak na de zomervakantie

September is de maand waarin we terug naar school of weer aan het werk gaan, maar jammer genoeg is dat niet de enige grote verandering na de zomervakantie. Na twee maanden zomerpret spenderen en tijd spenderen met familie, vrienden en je partner, is september vaak de tijd voor een reality check: we gaan nadenken over wat we écht willen. Net als de bomen hun bladeren loslaten, laten sommige koppels dan elkaar los.

Na Valentijnsdag

Sommigen kijken er al lang van te voren naar uit, andere hebben liever helemaal niet zo'n dag: Valentijnsdag. Ook na de datum om de liefde te vieren is er plots een piek van breakups te zien. Hoe kan dat? Als je partner niet voldoet aan je verwachtingen op Valentijnsdag, kan dit soms leiden tot teleurstelling en reflectie over de relatie. Natuurlijk is dit dan wel zo in relaties die al niet helemaal goed zitten, in andere gevallen is het belangrijk om dan goed te communiceren.

Net voor de feestdagen

Misschien wel één van de ergste momenten voor een breakup. Terwijl iedereen gezellig samen is en liefde, vriendschap en familie viert, moet jij je door je heftige emoties heen trekken. Toch maakt dit moment deel uit van verschillende breakupseizoenen. Sommige mensen kiezen er namelijk voor hun relatie te beëindigen voordat de feestdagen beginnen, om te voorkomen dat ze tijdens te feestdagen in een ongelukkige relatie zitten.

Net na de feestdagen

Tijdens de feestdagen staat dan niet hoog op het lijstje, maar net ná de feestdagen wel. De start van een nieuw jaar doet iedereen extra hard nadenken over wat ze het komende jaar willen bereiken, en hoe ze hun leven voor zich zien. Jammer genoeg horen sommige relaties niet in dat plaatje.