5 signalen dat jullie een sterke band hebben

Relaties door Lien

Hoe weet je nou of jullie het gewoon gezellig hebben of dat het meant to be is? Het kan soms lastig te bepalen zijn wanneer iemand meer is dan een scharrel en jullie een match made in heaven blijken te zijn. Signalen die op een sterke band wijzen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Affectie

Kunnen jullie niet van elkaar afblijven wanneer jullie elkaar zien, of showen jullie elkaar op een andere manier affectie? Dan is dat een teken van een sterke band. Elkaars behoefte hierin kennen en aantrekking naar elkaar laat zien dat de vonkjes er vanaf vliegen.

Geduld

Heeft de ander veel stress, een slechte dag of negatieve stemming? Geduldig en flexibel zijn duidt op een connectie die niet te breken is. Het zorgt ervoor dat je niet vanuit je emotie reageert en eerst nadenkt wat het meest verstandig is in deze situatie – of wat de ander op dit moment van je nodig heeft. Ongeduld kun je dan ook het beste vermijden: dit laat spanning en een negatieve sfeer ontstaan.

Communicatie

Open communiceren is niet voor iedereen makkelijk, want praten over moeilijke onderwerpen kan enorm kwetsbaar voelen. Sommige mensen vermijden liever moeilijke gesprekken, omdat ze bijvoorbeeld gedoe willen voorkomen of bang zijn voor afwijzing van hun gevoelens en ideeën. Herken jij dit ook? Dat is volkomen menselijk. Toch is het fijn en gezond om je volledige kwetsbaarheid en ongefilterde zelf aan je partner te kunnen tonen. Wanneer jullie vloeiend en open communiceren duidt dat erop dat jullie een sterke band hebben.

Individualiteit

Als je verliefd bent wil je het liefst alles samen doen en 24/7 bij elkaar zijn. Wel is het gezond om ook genoeg dingen afzonderlijk van elkaar te ondernemen. Je geeft elkaar daardoor de ruimte en voorkomt dat je te afhankelijk van elkaar wordt. Vind je het moeilijk om alleen te zijn? Ga bijvoorbeeld afspreken met vrienden. Die vinden het meer dan fijn dat je - ondanks je verliefdheid - toch nog genoeg tijd voor ze kunt maken. Wanneer jullie in elkaars behoefte om me-time en een eigen leven te hebben kunnen voldoen, is dat een ander belangrijk signaal van een sterke band.

Meer lezen: Zo creëer je een goede basis in je relatie

Vertrouwen

Als jullie in de fase van daten al vertrouwen kennen, zit het wel goed. Dit is de belangrijkste bouwsteen van een gezonde band met je partner, want zonder vertrouwen wordt het al gauw een beetje toxic. Heb je geen gegronde reden om je partner te wantrouwen? Probeer dan je angst los te laten en toch vertrouwen op te brengen, of ga je met elkaar in gesprek over de trust in jullie relatie.