De leukste steden in Europa om te shoppen

Reizen door Chloe

Zin in een citytrip dit najaar? Dan is het ook altijd leuk om een dagje te winkelen. Het is namelijk altijd een feest om de modetrends in een ander land te ontdekken. Van grote winkelketens met een ander assortiment tot leuke boutiekjes met unieke items: dit zijn de leukste steden in Europa om te shoppen.

Parijs

Deze stad is natuurlijk de ultieme bestemming voor een shopping trip. Vooral als je houdt van de Franse modehuizen zoals Louis Vuiton of Chanel zit je hier goed. Je kan al deze mooie merken hier namelijk vinden op de meest bekende shopping straat van Parijs: de Champs Elysees. Daarnaast zijn er ook genoeg andere prachtige merken die uit Frankrijk komen die wat betaalbaarder zijn. Denk bijvoorbeeld aan Les Petites of Sezane. Daarnaast vind je in de stad ook genoeg schattige Franse boetiekjes en marktjes waar je heerlijk kan rondstruinen.

London

Ook London staat bekend om de perfecte stad om te shoppen. Oxford Street is namelijk de place to be wat vol zit met designerwinkels en grote ketens zoals Zara en Urban Outfitters.Daarnaast is London ook de perfecte stad om lekker te shoppen rond de feestdagen. Hier wordt namelijk groots aangepakt en de hele stad staat in de maand december in het teken van kerst.

Barcelona

Wil je naast shoppen ook nog wat cultuursnuiven? Dan denk je natuurlijk aan Barcelona. Hier liggen de winkelgebieden vaak op loopafstand van elkaar en dus kan je je geluk niet op. En dat je hier goed zit om te winkelen bewijst de stad met twee winkelpromenades van anderhalve kilomter lang. Dit zijn daarmee de langste in Europa. Je kan je dus wel voorstellen dat je hier even zoet bent.

Kopenhagen

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook Kopenhagen is de perfecte stad voor een shopping trip. Je kan hier prachtige modemerken en de oudste shopping street ter wereld vinden. De stad wordt dan ook niet voor niets gezien als dé modestad van Scandinavië. Het leuke aan deze stad is dat er enorm veel afwisseling is. Zo zijn er veel grote ketens, maar ook exclusieve merken, grote warenhuizen en meer betaalbare boetiekjes.