Waarom een vakantie naar Gozo een heel goed idee is

Reizen door Commerciële Redactie Ze.nl

Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming voor deze zomer? Heb je behoefte aan een beetje rust, lekker eten, een mooie natuur en kleine, mooie, witte dorpjes? Dan weten wij waar je heen moet: Gozo! Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar Gozo wordt ook wel het ‘kleine zusje’ van Malta genoemd. Wij vertellen waarom je NU nog naar het te leuke eilandje wilt.

Oke, Gozo dus, dat pal naast het eiland Malta ligt. Samen met een aantal andere eilandjes vormt het een eigen republiek. Het eiland is niet groot: het heeft een oppervlakte van 67 vierkante kilometer en het heeft ruim 30.000 inwoners. 

Dorpjes

Op Gozo heb je aan de zuidkust veel authentieke rustige vissersdorpjes, terwijl de kustlijn aan de oostkant juist wat ruiger is. De hoofdstad Victoria barst van de smalle straatjes waar je urenlang romantisch doorheen kunt slenteren met veel musea en een prachtige kathedraal. 


De hoofdstad Victoria

Een mooie natuur

Het weer op Gozo is een tikje anders dan op de eilanden Malta en Comino. De zomers zijn er wel droog en warm, maar de winters zijn er natter. Dit is te zien in de natuur: deze is mooi groen. Je paraplu kun je trouwens thuis laten hoor, de regen valt alleen in de wintermaanden.

Lekker eten

Eten en drinken, daar houden ze wel van op Gozo. En als je daar dan toch bent, moet je zeker een ftira proberen: een lokaal broodsoort dat met allerlei verschillend beleg wordt gegeten. De keuken is een culinaire mix met Romeinse, Arabische, Italiaanse, Franse en Britse infvloeden. En extra leuk zijn de typisch Gozitaanse gerechten die in sommige kleine barretjes geserveerd worden. 


Ftira

Mooie accommodaties 

Het eiland is de ideale plek om op adem te komen en even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress die werk met zich meebrengt. Gelukkig zijn er daarom prachtige accommodaties van Eliza was here op het eiland waar je kunt verblijven. Eliza weet precies waar je zijn moet en wat er te doen is. Wat dacht je van Tal-Fanal Village? Deze appartementen zijn op traditionele wijze gebouwd en alle terrasjes komen uit op de gezellige binnenplaats. Typisch Gozitaans!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eliza was here en Malta. 

           

 

Lees ook: Waarom je deze zomer naar Malta op vakantie moet gaan