De leukste romcoms om samen met vriendinnen te kijken

Vrije tijd door Djamila

De herfst is begonnen: dus het is nu de perfecte tijd voor film met vriendinnen. Pak er een warme chocolademelk (of een wijntje), een (electrische) deken en wat lekkers te eten bij en kijk een van de onderstaande hilarische romcoms voor een geslaagde avond!

  1. Pretty Woman

Een klassieker die je misschien al wel een (of twee) keer gezien hebt: Pretty Woman is het bekende verhaal van de rijke zakenman Edward Lewis die tippelaarster Vivian Ward een groot geldbedrag biedt om een week met hem door te brengen. Je maakt tijdens de film niet alleen de transformatie van Vivian mee, maar ook de onvermijdelijke liefde die tussen het paar opbloeit. Je kunt ‘m streamen vanaf Disney+ en Pathé Thuis.

Het verhaal is aandoenlijk, meeslepend, charmant en natuurlijk hilarisch. En aangezien Vivian gespeeld wordt door de iconische Julia Roberts kan het met deze film eigenlijk niet misgaan. Een echte aanrader dus! En wellicht kun je hem combineren met de musical over de film die in september in première is gegaan?

  1. The 40 Year Old Virgin

Ontzettend ongemakkelijk, met scènes die je laten gieren van het lachen: The 40 Year Old Virgin is echt een genot! Andy is conservatief, verlegen en vooral een maagd van middelbare leeftijd. Zijn vrienden willen er alles aan doen om hem aan een leuke vrouw te helpen. Hij ontmoet uiteindelijk Trish, een moeder van drie kids. Maar deze relatie lijkt voorlopig alleen platonisch te blijven…

Met grappige, sympathieke personages en een onhandige maar hartverwarmende romance blijft deze film een groot succes. Check ‘m op Netflix en geniet samen met vriendinnen van deze heerlijke film die gegarandeerd eindigt met een grote glimlach.

  1. Holidate

Een recentere romcom, maar niet minder goed dan de oude klassiekers. In Holidate zie je twee vreemden die er helemaal klaar mee zijn om alleen te zijn tijdens de feestdagen. Ze spreken af om tijdens de feestdagen een platonische relatie aan te gaan, zodat ze niet meer single bij hun familie aan hoeven komen. Maar of ze dat ook echt volhouden is nog maar de vraag!

Met de romantische kerstsfeer en knappe acteur en actrice is dit een heerlijke film met alle klassieke momenten die je van een romcom gewend bent. Deze feelgood film is dan ook perfect voor een filmavondje tijdens de koudere herfst- en wintermaanden en is op Netflix te streamen.

Opwarmen op de bank

Na een lange, koude dag is er niets fijner dan het kijken van een hartverwarmende film samen met vriendinnen. Met een lekker drankje en een fijne warmtedeken wil je nooit meer van de bank af komen!