Stralend haar in de kou: haarverzorgingstips voor de herfst en winter

Haar door Djamila

De herfst is écht begonnen en voor je het weet staat de winter alweer voor de deur! Terwijl iedereen het huis knus en gezellig maakt, is het ook belangrijk om alvast na te denken over de verzorging van je haar tijdens deze seizoenen. De droge lucht en lagere temperaturen kunnen namelijk slechte invloed hebben op jouw kapsel. Maar maak je geen zorgen: in dit artikel delen we een aantal handige haarverzorgingstips om je haren stralend te houden tijdens de komende koude maanden.

Tip 1. Gebruik minder warmte op je haar

Hoewel het fijn is om je haren na een douchebeurt meteen droog te föhnen, kun je dit tijdens de koude maanden toch beter wat minder vaak doen. Warmte-tools kunnen jouw haar beschadigen – al helemaal wanneer jouw lokken in de herfst en winter nog gevoeliger zijn. Dit geldt niet alleen voor het föhnen, maar natuurlijk ook voor het gebruik van een krultang of stijltang. Wil je toch graag stylingtools gebruiken? Kies dan geschikte tools, zoals de BaByliss PRO tools. Bescherm je haar daarnaast goed met hitte beschermende producten van kapperskwaliteit. Op de website van Vakkappers vind je goede heat protection sprays om schade aan je haar te beperken.

Tip 2. Gebruik een sulfaatvrije shampoo

Maak gebruik van een milde shampoo zonder sulfaten. Sulfaat kan je haar namelijk uitdrogen, wat in de herfst- en winterperiode extra schade kan veroorzaken aan je haar. Dat wil je liever voorkomen! Een milde sulfaatvrije shampoo helpt om de natuurlijke oliën van je haar te behouden, je haar te herstellen en om het te versterken.

Tip 3. Hydrateer je haar goed en regelmatig 

In de herfst en voornamelijk in de winter is de lucht vaak wat droger. Dit kan ook gevolgen hebben voor je haren. Voorkom uitgedroogd haar door regelmatig te hydrateren met kwalitatieve haarverzorging producten. Denk aan een voedende conditioner of een hydraterend haarmasker. Ook een paar druppels olie kunnen al wonderen doen voor de droogheid en pluizigheid.

Tip 4. Laat je haren regelmatig knippen

Door kou en droogte kunnen gespleten punten erger worden. Het is daarom belangrijk om regelmatig een knipbeurt in te plannen om jouw haar gezond te houden.

Tip 5. Bescherm je haren tegen de kou

Als het buiten echt heel koud is, is het verstandig om je haren te beschermen met een hoed, muts of sjaal. Het is daarnaast belangrijk om je lokken goed te laten drogen als het nat is geworden door regen, mist of sneeuw. Laat je haren dus niet de hele dag in een knot als het nog vochtig is.