De leukste haarstijlen voor lang haar

Haar door Esra

Sta jij elke dag weer voor de spiegel, niet wetende wat je met je haar moet doen? Lange haren hebben zoveel potentie, je stijlt het op veel verschillende manieren. Het is toch zonde als jij daar niets mee doet? In dit artikel delen wij de leukste haarstijlen voor lang haar.

Laat je haar lekker los

Je haar los dragen kan natuurlijk altijd. Je kunt er dan ook voor kiezen om je haren te stijlen, krullen of wavy te maken. Een mooie haarband, haarschuifjes of andere haaraccessoires maken je haren dan helemaal af!

Een trendy haarclip

Haarclips zijn er in heel veel verschillende kleuren en maten. Het is gemakkelijk in je haar te doen en het ziet er leuk uit. En het is ook nog eens een handige manier om je haren voor je gezicht weg te krijgen. Een clip doe je op meerdere manieren in je haar. Zo zet je al je haren ermee vast, maar je zet ook alleen je voorste plukjes achter op je hoofd vast. Overigens zet je deze plukjes ook vast met een elastiekje of schuifje. Nog een optie is om je haren van onder vast te pakken, daar een clip in te zetten en dan je haren erover heen laten vallen waardoor je een rommelige staart creëert.

De messy bun

De messy bun is heel populair. Het is een simpele en snelle manier om je haar bij elkaar te krijgen. Het woord messy staat er niet voor niets voor: de bun, oftewel knot, hoeft er zeker niet perfect uit te zien. Het mag allemaal een beetje rommelig, waar de haren er van alle kanten uit schieten. Sommige mensen zetten deze knot hoger op het hoofd, de ander in de nek. Het is maar wat je zelf het fijnst en mooist vindt!

Eén vlecht of meerdere

Een vlecht ziet er altijd mooi uit en stijl op veel verschillende manieren gestyled worden. Ten eerste kun je de vlecht al op verschillende manieren beginnen. Zo maak je een hoge vlecht hoger op je hoofd of een lage vlecht vanuit je nek. Nog een optie is om je haar in te vlechten. Daarnaast kun je kijken of je één of meerdere vlechten wil. Als je één of meerdere vlechten maakt hoef je niet al je haar daarin mee te nemen, je kunt ook kleine plukjes haar gebruiken of je vlecht laten overlopen naar een normale staart.

Eén staart of meerdere

Een staart is misschien simpel, maar het ziet er wel altijd leuk uit. Je kunt natuurlijk één staart maken, of je kunt ervoor kiezen om twee kleine staartjes te maken. En ja, die ‘staartjes’ zien er net zo schattig uit als dat het klinkt. Een staart hoeft er overigens zeker niet simpel uit te zien. Gebruik tijdens het maken van de staart meerder elastiekjes. Wanneer je staart goed zit, schuif je deze elastiekjes één voor één naar beneden. Hou hier steeds iets ruimte tussen en voilà: nog steeds heel simpel maar het ziet er wel stijlvol uit!

Messy of strak gekamd?

Bij elke haarstijl kies je er zelf voor om het messy te maken of juist strak te kammen. Een trend die nu rondgaat, is het strak naar achter gekamde haar met een duidelijk zichtbare middenscheiding: de 'sleek bun'. Vervolgens is het aan jou wat je achter met je haar wilt: een staart, vlecht of knot?

Combinaties

Eén haarstijl bepaalt niet dat een andere haarstijl niet gebruikt kan worden. Er kan ook een combinatie worden gemaakt. Kijk hieronder voor de leukste voorbeelden.