Het is dierendag! Zo verwen je jouw huisdier

Vrije tijd door Maya Luz

Het is vandaag dierendag! Dat betekent dat het tijd is om onze liefste diertjes eens in het zonnetje te zetten. Ben jij nog op zoek naar de perfecte manier om jouw lieve kat, hond, konijn of vogel te verwennen vandaag? Dit zijn vijf manieren om jouw huisdier te verwennen met dierendag.

Lees ook: Welke hond past bij jouw sterrenbeeld?

Neem je hond mee naar een hondenspeeltuin

In Nederland bevinden zich meerdere hondenspeeltuinen! Hier kan jouw hondje lekker rondrennen en spelen met andere hondjes. Een hondenspeeltuin is bedoeld voor honden om in te spelen, dus je hoeft je geen zorgen te maken om eventuele wandelaars of mensen die bang zijn voor honden. Hier kan je hond echt even helemaal losgaan!

Maak een overheerlijke snack

Je huisdier is natuurlijk zijn gebruikelijke voer gewend, maar met dierendag kun je ze een feestmaal voorschotelen! Maak bijvoorbeeld een taartje van ingrediënten die je hond, kat of konijn kan eten en lekker vindt. Voor honden zijn pindakaas en Griekse yoghurt topingrediënten. Voor een kat kun je bijvoorbeeld iets samenstellen met een lekker visje. En voor je konijn: carrotcake?

@thehuskyfam Carrot Cake for dogs recipe 🐰🥕 Carrot cake: - 1/2 cup shredded carrots - 1 egg - 1 tbsp coconut oil - 3/8 cup of water - 1/8 cup peanut butter (we used a carrot cake flavored peanut butter, linked in bio) - 2/3 cup wheat flour - 1 tsp baking soda Bake at 350 degrees for 30 minutes Frosting: - Non-fat plain cream cheese - Dash of cinnamon #easter #carrot #cake #dog #treat ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Trakteer je huisdier op een nieuw speeltje

Mensen worden blij van cadeautjes, dieren ook! Trakteer je lieve beestje eens op een nieuw speeltje of een nieuw plekje om te liggen. Je kan je huisdier eventueel meenemen naar de dierenwinkel zodat ze zelf iets uit kunnen zoeken. Maar ze verrassen is misschien nog leuker!

Organiseer een dierendag feestje

Als je een huisdier hebt dat het leuk vindt om sociaal te zijn en graag met soortgenoten speelt, is het een leuk idee om een dierendag feestje te organiseren. Nodig vrienden en familie uit die ook een huisdier hebben en laat de beestjes lekker een middagje met elkaar spelen. Maak het feestje compleet met toepasselijke muziek en decoraties en uiteraard: snacks! Om het feestje helemaal af te maken kun je ook nog feestelijke outfits maken voor je dieren! Wat dacht je van een schattig feesthoedje of een strikje om de halsband.

Aaien, kroelen en knuffelen

Dierendag is natuurlijk niet compleet zonder een overdosis aan knuffels met je beestje. Als je dierendag liever op een wat knussere manier aanpakt, is dit de ideale manier om de dag door te brengen. Geef je beestje lekker veel aandacht, speel met ze, ga lekker wandelen en knuffel ze zoveel als je kan! Onze huisdieren spelen een belangrijke rol in ons leven en daar mogen ze absoluut wat extra waardering voor krijgen!

Lees ook: 5x tekenen dat je kat je leuk vindt