5x tekenen dat je kat je leuk vindt

Lifestyle door Anjali

Er zijn talloze manieren waarop je kunt laten zien dat je van iemand houdt. Ditzelfde geldt ook voor katten. Waaraan kun je zien dat je kat dol op je is?

De meeste katteneigenaars houden zielsveel van hun huisdier, en hopen natuurlijk dat die liefde wederzijds is. Hier zijn tekenen dat jou kat jou ook wel lief vindt:

1. Staart

De staart zegt veel over de gemoedstoestand van een kat. Wanneer de staart op de grond hangt, voelt deze zich niet fijn. Zit 'ie zelfs tussen de poten? Dan is je kat hartstikke bang. Het is een goed teken wanneer je kat de staart omhoog houdt en subtiel op en neer beweegt: dit wil zeggen dat 'ie je lief vindt.

2. Buikje

De buik is bij de meeste katten verboden gebied. De kans is groot dat 'ie in paniek wegrent zodra je te dicht bij de buik aait. Vind jouw kat dit wél fijn? Dan laat dat zien dat je huisdier je volledig vertrouwt en het fijn vindt om in je buurt te zijn.

3. Kopjes

Kopjes geven doen katten uit liefde. Op deze manier laten ze hun geur bij je achter, zodat je bij ze hoort en een beetje hun bezit wordt. De rollen zijn in hun hoofd dan omgedraaid: zij zijn het baasje en jij het dier, en ze geven écht om je.

4. Oogcontact

Katten kijken alleen de mensen die ze leuk vinden recht in de ogen aan. Kijk vooral terug, want daar worden ze rustig van.

5. Spinnen

Als een kat begint te spinnen wanneer 'ie op je schoot of in de buurt ligt, betekent dit dat je viervoeter zich vertrouwt voelt. Als kittens proberen ze te communiceren met andere kittens, maar als volwassen katten spinnen, is het een teken van geluk en tevredenheid.