Zet jouw dier in 't zonnetje!

Cadeaus & hebbedingetjes door Jet

Dierendag?
Waarom vieren we Dierendag juist op 4 oktober? Lang, lang geleden was er eens een man, de heilige Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van zwervers, planten en (je raad het waarschijnlijk al) dieren. Op 4 oktober 1226 stierf deze fijne vent en tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in 1929 in Wenen werd de sterfdatum van Sint-Franciscus uitgeroepen tot Werelddierendag.

De eerste Nederlandse Dierendag was op 4 oktober 1930. Sinds de jaren '60 werd deze datum steeds meer aangegrepen om het dierenrechtenactivisme te promoten. Ook de commercie rondom dierendag is erg gegroeid.

Hoe kun je je dier extra verwennen?
Ten eerste kun je jouw dier natuurlijk extra verwennen met een overdosis liefde. Dus veel knuffelen, veel aaitjes en veel spelen. Niet téveel liefde natuurlijk, want daar houden de meeste dieren niet van...

Ook nieuwe speeltjes en extra lekkere hapjes doen het erg goed. Dus ga naar de plaatselijke dierenwinkel en sla flink in om jouw Fifi te vertroetelen. 

Heb je het gevoel dat jouw dier je dringend iets wil vertellen, maar het komt er niet helemaal goed uit (Woew, woew, miauw)? Schakel dan iemand in die telepathisch met dieren kan communiceren. Zo zul je eindelijk te weten komen wat er in het hoofd van jouw hond/kat/konijn omgaat. Kijk hier voor meer informatie!

Is jouw chihuahua helemaal out of fashion en kan je eigenlijk niet meer met hem over straat? Kijk dan eens op Hippehond.nl of Doggystijl.com en steek 'm in het nieuwste van het nieuwste.

Laat jezelf met je favoriete dier voor eeuwig vastleggen op een mooie foto of canvasdoek!

Is jouw katje een beetje eenzaam? Ga dan naar www.ploesiepoesie.nl en koop een knuffelkameraadje. Hier kun je de liefste handgemaakte pluchen katjes kopen en je kunt zelfs een Look-a-Like PloesiePoesie laten maken. Stuur een foto van je eigen katje op en er wordt een pluche kopie van gemaakt. Vlekken, stippen en strepen worden met stofjes en kantjes nagebootst...

Vind jij een echt dier te veel verantwoordelijkheid? Ga dan eens naar www.webpet.nl. Hier kun je een online huisdier aanmaken en digitaal vertroetelen.

Fijne Dierendag!