BlackBerry Bold smartphone

Cadeaus & hebbedingetjes door Martine

Presenteer het nieuwste van het nieuwste op telefoniegebied en half zakelijk Nederland (en Groot Brittannië!) komt er kwijlend op af. Zo ook op de presentatie van de BlackBerry smartphone 9000. Deze vond plaats op 28 augustus in het prachtige Las Palmas, je misschien welbekend van het tv-programma Hermans Helden, waarin Herman op zoek ging naar een chefkok om zijn nieuwe restaurant te leiden. Strak in pak en met de visitekaartjes in de aanslag staan de, voornamelijk mannelijke, genodigden te trappelen om het nieuwe zwarte goud op telefoniegebied in handen te mogen houden.

Het moet gezegd: het is een waanzinnig hebbeding. De term 'telefoon' is eigenlijk niet van toepassing op dit apparaat. Deze smartphone is een complete lichtgewicht ieniemienie-laptop inclusief QWERTY-toetsenbord, maar dan uitgebreid met GPS, een belachelijk scherpe beeldkwaliteit, 2 megapixel camera met de mogelijkheid tot video-opnames en direct aan te sluiten op de printer. Je kunt ermee internetten, e-mailen: er zijn geen grenzen. Vanaf nu zul je helemáál nooit meer onbereikbaar zijn en dat moet je maar willen...

Ondanks dat dit mooie speeltje alles kan en heeft wat je op dit gebied kunt bedenken, vind ik het vooral een statussymbool waarmee het ene kind-in-pak het andere de ogen uit wil steken. De wereld mag van mij wel wat langzamer draaien.

De BlackBerry Bold 9000 is vanaf nu verkrijgbaar. Prijzen liggen ergens tussen de 449 en 563 euro.