Gadget: Mamma Mia!

Cadeaus & hebbedingetjes door Saar

Naar aanleiding van de verschijning van de bioscoopfilm Mamma Mia! The Movie heeft Sweex onlangs de Black Onyx MP4 player 2GB Touch Button uitgebracht in een speciale editie. Met deze unieke speler haal je als ware ABBA-fan een echt verzamelobject in huis. Op de speler vind je alvast enkele wallpapers en trailers van de film, om zodoende in heerlijk Griekse sferen terecht te komen. De speler heeft een prachtige zilveren achterkant met ingegraveerd Mamma Mia! -logo.

In de verpakking vind je, naast de speler zelf, een USB-kabel. Hiermee kun je de ingebouwde batterij gemakkelijk opladen of snel en eenvoudig bestanden op de speler zetten. Verder tref je een setje Sennheiser MX 300 oordopjes en een cd-rom met de nodige software aan. De speler  is geschikt voor het afspelen van MP3, WMA, WAV, JPEG, BMP en AVI bestanden.

Dit is niet zomaar een muziekspelertje. Op deze MP4-speler kun je naast je favoriete songs namelijk ook foto's, films, e-books en spelletjes kwijt! Luister waar je maar wilt naar de ingebouwde FM-radio of neem het college van die saaie professor op. (Kun je het nog eens terugluisteren, wanneer je halverwege in slaap sukkelt.)

Handig voor?
Op de fiets, in de trein (filmpje, boekje, luisterboek, spelletje), in bed, tijdens het poetsen van je huis... and so on. Met een 2,4 inch TFT schermpje zit je natuurlijk niet bepaald front row, maar het schermpje kijkt heel prettig en is verrassend helder! Wat is er lekkerder dan 's avonds in bed nog éven naar die Vodcast van Nova of een aflevering van Gossip Girl te kijken, terwijl je langzaam wegdoezelt?

Het is niet lastig om met deze MP4-speler te werken. Je steekt de USB-kabel in je laptop of desktop en dan is de zwaarste arbeid eigenlijk wel verricht. Nu kun je alles wat je maar wilt op het geheugen van de speler mikken. Sweex levert een handig programmaatje waarmee je bestanden kunt omzetten, maar ook op internet is het nodige aan (gratis) software te vinden. Even puzzelen, maar dan zet ook jij die nieuwste kaskraker of afleveringen van je favo serie, die je vindt op Youtube, op je Mia-player. De speler werkt met behulp van touch buttons. Hier moet je wel even aan wennen, ze zijn namelijk redelijk gevoelig. De menu-indeling is niet altijd even logisch: het is even puzzelen voor je door hebt hoe je naar een vorig onderdeel terug kunt gaan. Handig is de optie om de speler te 'locken', zodat je niet per ongeluk van alles aanklikt terwijl je midden in een film zit. Wanneer je eenmaal begint met downloaden, komt de verslaving om wat dan ook op je player te zetten snel om het hoekje kijken. Dit is leukleuk speelgoed! (Voor je het weet zit je middenin The secret Garden, Alice in Wonderland of een aflevering van Pauw en Witteman. Wie zei dat wij onze klassiekers niet kennen of geen interesse hebben in de actualiteit?)

De Mamma Mia! speler heeft 2 GB intern geheugen, maar kan worden uitgebreid door middel van een T-flash/micro-SD geheugenkaart. Genoeg ruimte om al je favorieten met je mee te torsen: here we go again!

Meer informatie vind je op deze website!