FOTO: Willem-Alexander en Máxima vieren dierendag met een nieuwe hond

Celebs door Laura

Dierendag is bij uitstek de dag om je huisdieren extra te verwennen, of een nieuwe in huis te nemen. De Koninklijke familie laat op 4 oktober weten dat ze een nieuwe viervoeter in huis hebben genomen. 

willem alexander maxima

Lees ook: Britney Spears eindelijk vrij van vader na 13 jaar: 'Ze is in shock'

Nieuw gezinslid

Op hun social media kondigen de Oranjes hun gezinsuitbreiding aan. Het nieuwe familielid is Mambo, een toy poedel. "Vandaag is het Dierendag! Maak kennis met Mambo, het nieuwste lid van het Koninklijk gezin!" staat bij de post geschreven. De foto is gemaakt door niemand minder dan Wim-Lex himself.

Mambo is nu acht maanden en komt uit een nestje, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Het is niet duidelijk hoe lang het beestje al bij de Oranjes woont. Toy poedels zijn naast enorm cute, erg slim en makkelijk om te trainen. Ze zijn goed in de omgang met kinderen en andere huisdieren. 

Vierde hond

Mambo is niet de enige hond die rondhuppelt in huize Oranje. De Koninklijke familie had al drie labradors. Nala, Skipper en Luna. De laatste kwam in 2018 uit een nestje van Nala. De andere zes pups waren naar een ander ‘warm thuis’ gegaan.

koninklijk huis honden
Foto uit 2015

Lees ook: Will Smith over niet-monogame relatie: 'Mooiste blijk van liefde'

Beeld: Getty