Kate Middleton breekt dresscode BAFTA Awards en mensen zijn boos

Celebs door Laura

Een zwangere Kate Middleton straalde dit weekend op de rode loper van de grootste awards van het Verenigd Koninklijk: de BAFTA's. Ze stal de show in haar donkergroene jurk, maar niet alleen in positieve zin... Kate krijgt momenteel veel kritiek op de kleurkeuze van haar galajurk.

kate middleton jurk bafta

Lees ook: Foto: Zou dit het geslacht zijn van het kindje van Kate Middleton en Prince William?

Zwart dragen voor Time's Up

De dresscode van de awards luidde namelijk 'zwart', dit is in het teken van de organisatie Time's Up die voortkwam uit de MeToo-beweging. Het dragen van zwart was ook al populair bij andere awardsshows zoals de Oscars en de Golden Globes. Dit keer kozen ook de meeste aanwezigen om hun steun te betuigen door voor een zwarte jurk of zwart pak te gaan, onder wie Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Margot Robbie en Selma Hayek. 

Waarom koos Kate niet voor zwart? Britse royals mogen geen politieke uitingen doen zodat ze neutraal blijven voor de buitenwereld. Blijkbaar viel het dragen van zwart als steunbetuiging voor Time's Up daar ook onder. Veel geloven dat de donkere kleurkeuze van Kate en de zwarte riem tóch een soort compromis van haar kant was. Want tja, wat moet je als je schoonoma The Queen is...

Maar er waren ook genoeg die de kritiek op Kate allemaal onrechtvaardig en overdreven vonden.

Lees ook: Even gluren: de babybuik van Kate Middleton is eindelijk goed te zien

Beeld: Brunopress