Kijkers Boer Zoekt Vrouw leven mee met onzekere Bernice: "430 brieven is ook te gek"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is nu écht van start gegaan. Eerder dit jaar werden de nieuwe boeren en boerinnen van seizoen 2023 al voorgesteld. Nu hebben ze de brieven gekregen en natuurlijk springt één van de kandidaten er weer tussenuit. Deze keer blijkt de jonge Bernice (23) de populairste van de groep. Alleen zorgt dit ook meteen voor nog meer onzekerheid bij de al onzekere jongedame.

Nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw in Europa van start

Hoewel het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw zich eigenlijk in Europa afspeelt, starten ze het seizoen wel even in Nederland met een oer-Hollandse snack. De Groningse boer Richard weet maar al te goed, wat presentatrice Yvon Jaspers en de andere boeren en boerinnen krijgen voorgeschoteld. Het is de welbekende eierbal uit Groningen. De volgende ochtend krijgen de boeren en boerinnen eindelijk hun brieven, waar hopelijk ook een brief van the one tussenzit. Voor de Boer Zoekt Vrouw-kijkers is de officiële eerste aflevering vaak een wat saaiere aflevering, al moeten de kandidaten hier wel belangrijke keuzes maken. Daarom krijgen ze ook allemaal hulptroepen, die helpen bij het lezen en beoordelen van de brieven van potentiële liefdes.

Zoals gewoonlijk is de grote vraag: wie heeft de meeste brieven gekregen? Nou, boer Haico uit Denemarken blijkt dit seizoen de minst populaire. Al is hij naar eigen zeggen wel "heel blij" met zijn 18 brieven. Ook boer Piet uit Duitsland heeft niet gigantisch veel brieven gekregen. Hij heeft 24 brieven gekregen, maar wel van vrouwen die erg onder de indruk lijken van hem. Zo heeft één van de vrouwen de introductieaflevering inmiddels meerdere keren opnieuw gekeken. Aww! Dan komen we aan bij boer Richard uit Slowakije, die in totaal 60 brieven heeft gekregen van allemaal knappe dames. Boerin Claudia uit Frankrijk krijgt nog net iets meer aandacht, want zij krijgt 89 brieven. Maar ze is niet hét brievenkanon van het seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Bernice blijkt namelijk de populairste en mag daarom ook extra lang wachten op haar brieven.

Onzekere Bernice

De lange wachttijd van Bernice maakt haar nog onzekerder. Tijdens het wachten gaat ze zelfs nog even langs bij Richard, die net als zij een plekje heeft gezocht in de molen. Ze is verbaasd, als ze ziet dat hij al brieven heeft gekregen. Waar blijft haar post? Yvon wilde haar kennelijk gewoon verrassen, want later komt ze ein-de-lijk aan met de post. "Dit wordt een werkje," reageert Bernice, wanneer ze haar stapel brieven ziet. In totaal zijn het er 430. De 23-jarige melkveehouder en paardenfokker uit Zweden is duidelijk in shock. Gelukkig krijgt ze, net als de rest van de kandidaten, even de tijd om alles rustig door te lezen met diverse hulptroepen. Bernice krijgt niet alleen hulp van haar zwangere zus, maar ook van haar broer.

Wanneer Yvon later weer terugkeert bij Bernice, wil ze toch weten hoe het gaat. Al vindt ze het moeilijk om haar te lezen. Bernice vindt het gewoon moeilijk om enthousiast te worden. "Ik zit nu toch van: ah, het wordt toch niets," zegt ze eerlijk. Het is niet zo, dat ze niemand zoekt. Ze wil zeker iemand leuk gaan vinden. "Daarom doe ik dit nu," reageert ze. "Om echt iemand te vinden, waar ik bij denk: o, ja, leuk. Dat je echt zo [close, red.] bent." Alleen is Bernice nogal onzeker over zichzelf en het liefdesavontuur. "Het is ook heel makkelijk om te denken: ik vind nooit iemand leuk," zegt Yvon dan. "Dan hoeft er namelijk niets, maar het gaat hoe dan ook niet makkelijk zijn."

De kijkers van Boer Zoekt Vrouw leven in ieder geval erg mee met de onzekere Bernice. Sommige zien ook vergelijkingen met oud-boerinnen Steffi en Janine, die allebei uiteindelijk wel de liefde hebben gevonden. Er is hoop!

Een enkeling denkt zelfs dat Bernice uiteindelijk de liefde gewoon bij een andere boer vindt. Zou het?

Lees ook: Lief: Yvon Jaspers gaat op kraamvisite bij nieuwe Boer Zoekt Vrouw-baby van boerin Steffi