5 x Dit weten we na Boer Zoekt Vrouw aflevering 2

Media door Michelle Bakker

Zaten we allemaal weer en masse voor de buis gisteren? De tweede aflevering uit het elfde seizoen van Boer Zoekt Vrouw was op de buis en miljoenen mensen zagen hoe Olke, Riks, Marc, Herman en David het deden tijden 10 speeddates. Wij zijn in ieder geval weer een stukje wijzer geworden over de internationale boeren. Vijf dingen die we weten.

Beeld: Linelle Deunk

1. De zachtaardige Herman blijkt bij tijd en wijle best een botte lul. Een week geleden zagen we hoe hij een brief ontving van Anne, die een mooie modellenfoto van zichzelf had meegestuurd. Dat zij er in het echt wat anders uitzag bleek wel uit zijn opmerking: “Wat ze van je kunnen maken met zo’n modellenfoto is ongelofelijk. Het zijn twee aparte gezichten". Met andere woorden: je valt een beetje tegen. Desalniettemin mocht Anne wel door naar de volgende ronde.

2. Paars/roze haar is blijkbaar ook in onder vijftigplussers. Eén van de dames die haar zinnen op Olke had gezet, had haar kortpittige kapsel voor de gelegenheid in de verf gezet. Geen hoogblond of kastanjebruin, nee, een vleugje roze en paars in de lok. Olke leek er minder van gecharmeerd, want ze mag niet mee op dagdate.

3. Marc valt op blond. Uit de 829 brieven die hij vorige week had ontvangen, had Marc voornamelijk blonde dames gekozen om met hem mee te gaan naar Zambia.

4. Catharina is verdomd goed in hairstyling. De roodharige dame die op date ging bij Riks leek haar kapselgame goed op orde te hebben. Niet dat het daar Riks om ging, want tussen de vijf uitverkorenen die doorgaan naar de dagdate zat ook Rianneke, die wel een lesje van Catharina kan gebruiken.

5. Marc is knap, maar zijn humor laat te wensen over. "Wat doen dagjesmensen als zij hun dag niet hebben?" vond hij bijvoorbeeld een catchy en grappige vraag om te stellen tijdens de date. Really, Marc, really?

Lees ook: 5 x Dit weten we na Boer Zoekt Vrouw aflevering 1