Een matching tattoo laten zetten? Hier vind je de leukste designs

Lichaam door Esra

Heb jij een unieke band met je beste vriendin, moeder, broer of iemand anders en wil je dat permanent vastleggen? Een matching tattoo kan dan een leuke optie zijn. Wij hebben de leukste designs onder elkaar gezet.

De zon en de maan

Niet alleen ziet deze matching tattoo er mooi uit, er zit ook nog eens een bijzondere gedachte achter. Zo wordt de zon geassocieerd met power, positieve energie en groei. De maan wordt geassocieerd met intuïtie, mysterie en transitie. Samen representeren de zon en de maan de eindeloze cirkel van het leven. Iedereen kan de betekenis achter tattoos anders opvatten. De matching zon-maan tattoo kan daardoor ook gezien worden als een symbool voor een eindeloze vriendschap.

De pinky promise tattoo

De pinky promise tattoo is een tattoo met twee handen waarvan de pinken in elkaar zijn gehaakt. Een pinky promise wordt vanaf kinds af aan al gedaan. Het houdt in dat je samen een belofte maakt, die door de pinky promise niet verbroken mag worden. Een bijzondere tattoo wanneer je deze met een geliefde laat zetten.

Hand in hand

‘Samen kunnen we de hele wereld aan’. De hand in hand tattoo kun je zien als een bewijs dat jij en de andere persoon altijd elkaars hand zullen vasthouden. Je laat de ander nooit in de steek. Het is dus niet alleen een lieve tattoo, het is ook een mooie manier om de vriendschap, liefdesrelatie of andere relatie vast te leggen.

Vlinders

Mensen laten vaak een vlinder tattoo zetten als symbool voor persoonlijke groei, een transformatie die jij als persoon hebt gemaakt of voor een nieuwe liefde. Misschien heb jij samen met een geliefde een groei gemaakt, dan is dit een mooie manier om dat te visualiseren in een tattoo. Daarbij is het op zichzelf staand een mooie, lieve tattoo.

Een persoonlijk idee

Wil je liever een uniekere tattoo die ook nog eens persoonlijk is? Ga dan eens nadenken over iets bijzonders tussen jou en de persoon waarmee je de tattoo wilt zetten. Misschien hebben jullie een bepaald voorwerp dat je aan elkaar doet denken. Of de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet. Het kan ook leuk zijn om een tattoo te laten zetten van iets wat alleen jullie begrijpen, als een leuk onderonsje.

Lees ook: De ‘tramp stamp’ tattoo maakt een comeback: dit zijn de leukste designs

Een tekst

In plaats van een gevisualiseerde tattoo, kan je natuurlijk ook een tekst tatoeëren. Denk bijvoorbeeld aan een quote die jullie beide leuk vinden of een zinnetje dat jullie vaak zeggen. Ook elkaars bijnaam kan een leuk tattoo idee zijn. Er zijn genoeg opties.

Postzegel

Alhoewel een postzegel tattoo een beetje gek klinkt, kan deze tattoo heel leuk en bijzonder zijn. Stel je bent samen met een geliefde op vakantie geweest in het buitenland, dan zou je een matching tattoo kunnen nemen van de postzegel van dat land.

Naast de tattoo designs die zijn genoemd, zijn er natuurlijk nog véél meer designs. Zo zijn er veel kleine tekeningetjes van bijvoorbeeld bloemen, smileys, dieren of zelfs fruit. Het is maar net wat je zelf wil.