Wacht effe: deze Amerikaanse vrouw heet Barbie Oppenheimer (en het is geen grap)

Vrije tijd door Jennifer

De films Barbie en Oppenheimer waren dé spraakmakers van deze zomer. Je kon er waarschijnlijk niet omheen en hebt één of beide titels wel érgens horen vallen. Beide films werden namelijk nogal een hype en er ontstond zelfs een woord voor: Barbenheim. Door dit alles was het voor de Amerikaanse Barbie Oppenheimer dan ook een heftige tijd. Wacht, huh? Ja, ze bestaat. Iemand aan de overkant van de oceaan heeft onbewust de best of both worlds in haar naam.

Amerikaanse vrouw heet Barbie Oppenheimer

Het klinkt als een grote grap, maar de Barbenheimer-hype heeft eindelijk een gezicht gekregen. Tijdens de afgelopen zomer waren er twee films gigantisch populair: Barbie en Oppenheimer. De twee populaire films waren meteen ook elkaars opposites. Dat zie je al meteen aan de filmposters. Bij de ene filmposter zie je een kleurrijke, roze wereld, terwijl alles op de andere poster donker en zwart is. Heerlijk contrast! Sommige fans van beide films vonden het daardoor wel leuk om even een echte mash-up te maken. Zo creëerde iemand een filmposter voor de Barbenheimer film. Ha!

Geen grap

Al bestaat er in Massachusetts in de Verenigde Staten blijkbaar dus een echte, menselijke mash-up van de films Barbie en Oppenheimer. Een 68-jarige oma heet namelijk écht Barbie Oppenheimer. Oké, eigenlijk heet ze Barbara Oppenheimer, maar één van haar bijnamen is Barbie. "De Barbenheimer-hype heeft nog meer plezier toegevoegd aan mijn toch al goede leven," vertelt ze aan de New York Post. "Het is heel leuk geweest."

Je kan je voorstellen, dat een hoop mensen denken dat ze een grap maakt. "De meeste mensen geloven me niet, als ik mijn naam zeg," zegt ze. Dat terwijl het werkelijk waar pure toeval is. Barbara doet wel graag mee aan de hype. Zo ging ze in een Barbenheimer-shirt naar de Barbie-film met haar vriendinnen. Hilarisch! De meeste van haar kleinkinderen begrijpen de hype overigens niet. Daar zijn ze nog te jong voor. Alleen haar 7-jarige kleindochter snapt het een beetje. Zij heeft hier volgens Barbara wel "veel belangstelling" voor. Aww.

Barbie of Oppenheimer?

De grote vraag reist nu natuurlijk: welke film vindt Barbie Oppenheimer het beste? Deze keuze is lastig voor de zestigplusser. Zo ziet ze zichzelf wel als een feministe, dus het verhaal van Barbie sprak haar enorm aan. "Ik heb bijna de hele tijd hardop gelachen," vertelt ze in een interview met Slate. De film Oppenheimer is volgens haar wel iets serieuzer, al is Barbie dat zeker ook. "Ik denk wel dat er een paar serieuze noten in zaten. Vrouwen van nu staan op de schouders van hun moeders, die het Barbie-leven leidden."

Hoewel oma Barbara inmiddels niet meer rondloopt als 'Barbie', was ze ooit trouwens wel een echte Barbie girl. "Ik begon als Barbie, gespeld als Barbie, want in die tijd wilde iedereen Barbie zijn," vertelt ze verder tegen Slate. "Toen ik twaalf werd, veranderde ik het in Barby en later werd ik Barb." Nadat ze vervolgens afstudeerde en aan het echte, volwassen leven begon, noemde ze zichzelf gewoon Barbara. Tja, we kunnen niet voor altijd in de Barbiewereld leven, hè?

Lees ook: OMG! Na de succesvolle Barbie-film krijgt ook Polly Pocket een eigen film (én Lily Collins heeft de hoofdrol)