6 tips om kauwgom uit meubilair of kleding te verwijderen

Vrije tijd door Anjali

Het gebeurt vaak heel snel, maar de schade is groot. Kauwgom in je tapijt, op je meubilair, in je haar of op je kleding is pure horror... of toch niet?

Met deze tips is het simpeler op te lossen dan je denkt.

1. Strijkijzer

Leg een stuk karton op een strijkplank. Plak daar het keldingstuk met de kauwgomkant tegenaan. Strijk met het strijkijzer op gemiddelde wamrte over de stof heen. Doe dit tot de kauwgom aan het karton plakt.

2. Stickerverwijderaar

Stickerverwijderaar: de uitkomst voor iedereen. Het werkt niet allen bij het verwijderen van stickers, maar ook bij het verwijderen van kauwgom. Daarnaast bestaat er ook een speciale kauwgomverwijderaar, alhoewel de stickerverwijderaar ook prima werkt.

3. Haarlak

Ook met haarlak kun je kauwgom verwijderen. Spray lang genoeg op de kauwgom tot het hard wordt en het makkelijk van de stof af te trekken is.

4. Wasbenzine of terpentine

Erg chemisch, maar het werkt wel goed. Maak een keukenpapiertje of oude doek vochtig met terpentine of wasbenzine en dep dit over de kauwgom. Voor je het weet laat de kauwgom los, terwijl je de kleur van de stof niet beïnvloed. Deze truc werkt vooral goed bij velours.

5. Boter of pindakaas

Deze truc werkt eigenlijk alleen op kleding, omdat je die gemakkelijk in de wasmachine kunt stoppen. Smeer pindakaas of boter op de kauwgom en laat dit even intrekken. Door deze olie-achtige producten wordt de kauwgom heel zacht, waardoor je het er gemakkelijk af kunt vegen met een doeje. Ook handig wanneer je kauwgom in je haar hebt. Gooi het kledingstuk daarna in de wasmachine, of was je haar goed met shampoo en conditioner. Je wilt natuurlijk niet rondlopen met een pindakaas- of boterlucht en -vlek.

6. De vriezer

Sop het keldingstuk in de vriezer, zodat de kauwgom bevriest. Daardoor kun je het er zo vanaf trekken. Pas wel op dat het keldingstuk niet breekt als het bevroren is. Is je vriexer niet groot genoeg? Dan kan het ook door ijsblokjes op de kauwgom te leggen. Wacht dan tot de kauwgom hard genoeg is en verwijder het voor het weer warm wordt.