Laat je kaarsen langer branden door deze lifehack

Vrije tijd door Anjali

De zomer is weer bijna voorbij, en de herfst is langzaam in zicht. Dat betekent dat we weer wat meer gezelligheid in huis willen brengen door de (geur)kaarsen weer uit de kast te halen. Maar hoe geniet je nu zo lang mogelijk van dit stukje gezelligheid?

Superzonde naruurlijk, wanneer je die dure geurkaars een paar dagen geleden hebt aangestoken en 'ie nu al op z'n einde lijkt te zijn. Niet getreurd, met deze truc kun je nóg langer genieten van je favoriete exemplaar.

Heet water

Wanneer de lont volledig is opgebrand, maar er zeker nog heel wat kaars over is, is dat natuurlijk zonde. Giet daarom heet water in het glas van de kaars en wacht tot het kaarsvet smelt en naar het wateroppervlak drijft. Laat dit een tijdje staan tot het water helemaal afgekoeld is, en je kunt je nieuwe kaars uit de verpakking halen. Prik een gaatje door het midden en plaats er een nieuwe lont in. Doe dit overblijfsel in een nieuw potje en je kunt weer heel wat uren genieten van de heerlijke geur.

Oliebrander

Als je nu écht optimaal wil genieten van je kaars, kun je het beste een oliebrander gebruiken. Mocht je nu geen zin hebben in een hoop gedoe (al is dat het echt niet, vertrouw ons maar), dan kun je ook tussentijds de lont wat korter knippen. Doe dit elke keer voordat je je kaars aansteekt en je hebt veel langer profijt! Het zit namelijk zo: hoe langer je jouw kaars aan hebt, hoe langer de lont ook wordt. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat je kaars sneller op gaat. Door de lont elke keer wat bij te knippen voorkom je dit én krijg je nooit meer een zwart glas.