6x de leukste uitjes voor in het najaar

Vrije tijd door Juliët

Ook al is de zomer nog niet voorbij, willen we je toch vast meenemen in het najaar. Voordat je het weet is het al zover. In het najaar kan het nog een hele lange periode lekker weer zijn. Dus waar wacht je op? Ga er lekker opuit! Wij hebben voor je de leukste uitjes voor in het najaar op een rijtje gezet. Have fun!

Uitjes najaar

1. Wijnproeverij

Ben je nou niet zo'n grote drinker, maar wel dol op wijn? Bezoek dan eens een wijnproeverij. De herfst is echt het perfecte seizoen hiervoor. Veel wijnwinkels organiseren regelmatig een wijnproeverij. Bezoek eens een winkel en laat je adviseren. Wat ook heel gezellig kan zijn, is een high-wine. Lekker een borreltje met wat hapjes. Klinkt gezellig, toch?

2. Kastanjes zoeken en poffen

Kastanjes en nog meer kastanjes. De herfst is niet voor niks het kastanje-seizoen. Leuk om te zoeken, maar je kan er nog veel meer mee. Wat dacht je van poffen? Tamme kastanjes (die met een stekelige jas) zijn eetbaar. Kerf een kruisje in de onderkant van de kastagne en stop ze in de oven of leg ze op de barbecue. Het is tijd om te poffen! Beetje zout erover en klaar is je snack!

3. Barbecue tijd

Barbecue tijd? Ja, zeker! Ook in het najaar kun je heerlijk barbecueën. Let er alleen wel op dat je op een droge plek staat. Als je die eenmaal hebt dan kun je heerlijk genieten. Met de barbecues van Green Egg kun je perfecte gerechten maken. Deze barbecues zijn namelijk dicht.

4. Veluwe

Ga naar de Veluwe! In de herfst is de Veluwe prachtig om te wandelen of te fietsen. Daarnaast is er een kasteel waar je een rondleiding kunt krijgen en heb je een bijbehorende moestuin en buitenmuseum. Heb jij al zin in een herfstwandeling?

5. Halloween feestjes 

Oktober betekent Halloween. Mocht je nou echt in de partystemming zijn, ga dan naar een Halloween party. Ook veel attractieparken werken in het thema. Dus ben je nou een echte achtbaan freak en hou jij wel van een beetje adrenaline. Dan zit je bij Halloween Fright Nights op de goede plek. Time to scare! 

6. Picknicken

Ook picknicken kan perfect in het najaar! Kleed je goed aan en ga gezellig met elkaar picknicken. Zorg voor een waterdicht kleed of zoek een picknicktafel op. Mand vol eten en drinken en klaar om te gaan. Combineer dit met een herfstwandeling. Heerlijk!