Zó bespaar je geld op je abonnementen

Vrije tijd door Anjali

Wil je ook geld besparen en minder uitgeven? Door te besparen op abonnementen, kun je aan het einde van de maand wat extra geld overhouden. Het gaat soms om kleine besparingen, maar het zal op lange termijn zeker merkbaar zijn. Maar hoe bespaar je eigenlijk op abonnementen?

Hieronder geven wij je een aantal nuttige tips.

1. Grote schoonmaak

Wees kritisch en ga goed na welke abonnementen je gebruikt en welke niet. Het gebeurt vaak dat je een steramingdienst op het begin vaak gebruikt, maar na een tijdje bijna helemaal niet meer. Het is dan zonde van je geld als je elke maand tien euro of meer betaalt voor iets dat je niet of amper gebruikt. Mocht je het toch weer willen gebruiken, kun je gemakkelijk een nieuw abonnement afsluiten.

2. Samen delen

Oké, het mag vaak niet, maar als het wél mag is het de ideale manier van geld besparen. Zo kun je samen de kosten van het abonnement delen, en hoeft niet iedereen een afzonderlijk abonnement af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat niet alle abonnementsdiensten het accepteren dat een abonnement gedeeld wordt, en sommigen zijn zelfs zo ingericht dat meerdere mensen het niet tegelijkertijd kunnen gebruiken of dat je op hetzelfde wifi-netwerk moet zitten.

3. Voorkom automatisch verlengen

Het is je vast wel eens voorgekomen: je wilde een abonnement stopzetten, maar vergeet het, waardoor je weer voor een jaar vastzit aan je abonnement, Hartsikke zonde! Vergeet daarom niet bij te houden wanneer je abonnement verloopt. Zet het in je agenda, zodat je tijdig aan kunt geven dat je het niet door wil zetten. Niet alle abonnementen zijn immers even gemakkelijk op te zeggen. Kijk ook eens in de 'instellingen' van je abonnement: bestaat er een optie om automatisch verlengen uit te schakelen?