De meest populaire wandelroutes in Nederland

Vrije tijd door Juliët

Lekker wandelen en genieten van de natuur. Echt eventjes ontspannen. Waar kun je dat nou het beste doen? Ons landje heeft veel meer te bieden dan dat we soms denken. Wij hebben voor je de meest populaire wandelroutes uitgezocht. Wandelen maar!

Populaire wandelroutes
 

1. Knooppunt routes

Ooit al gehoord van knooppunt routes? Lekker spontaan even willen wandelen kan met deze routes. Je bent ze vast wel eens tegengekomen, de paaltjes langs de weg met nummers. Bijna elke provincie heeft zijn eigen wandelnetwerk. Wandelknooppunten zijn vooral handig als je zelf een wandeling wilt uitstippen. Je komt op de meest opbekende plekjes en ziet delen natuur die je nog nooit eerder hebt gezien.

 

2. Happen en stappen

Zoals de naam al zegt. We gaan niet alleen stappen, maar ook lekker happen. Eten kan niet ontbreken tijdens deze route. Door het hele land zijn er verschillende smaakroutes te vinden. Krijg een route mee en pauzeer tussendoor bij de lekkerste eettentjes. Zo kun je en genieten van de natuur en van het eten.

 

3. Kasteelwandeling

Een kasteelwandeling is misschien niet de eerste soort wandeling waar je aan denkt, maar zeker de moeite waard. In Noord-Brabant is het Ommetje kasteel te vinden, een voormalig waterburcht. Een afwisselende wandelroute langs de bijbehorende landgoederen en kasteelboerderijen.

 

4. Wandeling in een Nationaal Park

In Overijssel vind je de Sallandse Heuvelrug. Hier kun je heerlijk wandelen tussen de heidegebieden. Het landschap heeft van alles te bieden. Riviertjes, een kasteel en vooral prachtige natuur. Er is zoveel te zien, dat je wel flink mag doorstappen.

 

5. Polderwandeling

Bij de Oostvaardersplassen in Lelystad kun je een prachtige polderwandeling maken. De op zee gewonnen grond is inmiddels volledig begroeid en verwilderd. Dieren zijn er dol op. Wat dacht je van edelherten, konikpaarden en heckrunderen. Er is zoveel te zien. Let er wel op dat de tocht zo'n 21 km lang is, dus je bent wel ruim 4,5 uur onderweg. Het is wel echt de moeite waard om deze tocht te maken.

 

6. Duinwandeling

Heerlijk tussen de duinen een wandeling maken. Dit kan perfect in Noord-Holland. Je hebt hier namelijk de hoogste duin van Nederland liggen. Een prachtige omgeving waar je perfect uitzicht hebt op de dennenbomen. Trek vooral goede loopschoenen aan, want je komt onderweg op onverharde paden en je komt veel rul zand tegen. We willen natuurlijk niet onderuit gaan.

 

7. Historische wandeling

Deze wandelroute kan ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Namelijk de historische route door Drenthe. We hebben het over het dorp Havelte. Je krijgt zowel het verleden als het heden in de vorm van veel flora en fauna te zien. Kom hunebedden tegen, gerestaureerde grafheuvels en ruïnes. Een route van 12,5 kilometer die een heel verhaal met zich meedraagt. Zeker de moeite waard om eens deze kant op te gaan.