Dit is waarom je de tandpasta dop altijd goed dicht moet draaien

Sport & gezondheid door Chloe

Laat jij in alle haast 's ochtends wel eens de dop van de tandpasta naast de tube liggen? Vrij onschuldig zou je denken. Toch is dat niet helemaal waar. Het kan namelijk ook invloed hebben op je gebit. Hoe dit precies zit leggen wij je uit.

Tube open laten

Zodra je dit hebt gelezen laat je nooit meer de tube tandpasta zonder dop in de badkamer liggen. Wanneer je deze open laat wordt het namelijk een broedplaats voor bacteriën. Niet alleen dat, maar het trekt ook nog eens ziektekiemen aan. Vooral als je een toilet in je badkamer hebt is deze kans vrij groot.

Bacteriën

Goed, dat klinkt niet goed. Door je tube open te laten kunnen bacteriuen en schimmels heel makkelijk groeien in de tube. Dat komt omdat dit een fijne vochtige omgeving is. Je kan je wel voorstellen dat dit niet best is als je hierna met deze tandpasta je tanden gaat staan poetsen. Het kan namelijk leiden tot ontstoken tandvlees, gaatjes, een slechte adem en tandplak. Niet iets waar we op zitten te wachten.

Uitdroging

Je zal dit zelf ook wel merken, maar door de tube open te laten zal de tandpasta ook snel uitdrogen. Hierdoor is de werking ook een stuk inder goed. Dat betekent dus nog meer kans op tandplak, gaatjes en andere gebitsproblemen. Oei!