Tv-omroep NTR verwijdert aflevering met veroordeelde Thijs Römer uit jeugdserie na storm van kritiek

Celebs door Jennifer

Na de veroordeling van acteur Thijs Römer is het logisch, dat een hoop mensen hem voorlopig liever niet meer zien in series en films. Vorige week kreeg hij de officiële straf - een maand cel en 240 uur taakstraf - voor het plegen van seksueel misbruik bij minderjarigen. Het schoot dan ook bij veel mensen in het verkeerde keelgat, toen zij de acteur ineens in een herhaling zagen van de jeugdserie Kamp Koekieloekie. Door de ophef heeft tv-omroep NTR de aflevering nu helemaal verwijderd.

Thijs Römer niet meer te zien in jeugdserie

Voordat Thijs Römer werd veroordeeld van seksueel misbruik bij minderjarigen, was hij een erg succesvolle acteur. Hij komt ook uit een bekende acteursfamilie, bestaande uit onder meer zijn inmiddels overleden grootvader Piet Römer. Hem kun je zeker herkennen dankzij zijn rol als rechercheur de Cock (met C-O-C-K) in de populaire misdaadserie Baantjer. Na het succes van opa Piet kreeg ook kleinzoon Thijs een hoop goede rollen, onder meer in Moordvrouw, Nieuwe Buren, Afblijven, Alles is Familie en F*ck de Liefde. Daarnaast had hij dus ook een bijrol in de recente jeugdserie Kamp Koekieloekie op NPO3.

Doordat de kinderserie nog vrij recent was, werd afgelopen zondag een aflevering herhaald op tv. Alleen was dit een aflevering met Thijs, die inmiddels natuurlijk bij een hoop mensen een slechte indruk heeft achtergelaten. Er ontstond dan ook wat ophef op socialmediakanaal X (voorheen Twitter) na de uitzending. De kritiek was voor tv-omroep NTR groot genoeg om de aflevering direct te verwijderen van de buis en streamingdienst NPO Start, zo vertellen ze in een statement.

Veroordeeld vanwege seksueel misbruik minderjarigen

Vorige week dinsdag werd Thijs op 8 augustus officieel veroordeeld door de rechter tot drie maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Daarnaast krijgt hij ook een taakstraf van 240 uur en wil de rechtbank dat hij zich laat onderzoeken. De acteur heeft in het verleden drie minderjarige meisjes seksueel misbruikt via WhatsApp, door hen onder meer te verleiden om naaktfoto's te sturen en seksuele handelingen uit te voeren. In een speciale WhatsAppgroep, genaamd 'douchen', stuurde hij zogenoemde 'fingertips' naar de jonge meiden. Ook had hij naar eigen zeggen 'vrolijke gesprekken' met de minderjarigen, die ook groot fan waren van de acteur.

Hoewel Thijs verwijderd is uit de jeugdserie Kamp Koekieloekie, kun je hem wel nog steeds zien in een hoop andere series en films, zoals bijvoorbeeld Moordvrouw en Nieuwe Buren op Videoland.

Lees ook: Vermeende slachtoffers voelen zich gebroken door Thijs Römer: "kwetsbaar en verblind door de aandacht"