Gespleten haarpunten: oorzaken & oplossingen

Haar door Lien

Een goede verzorging is een must voor gezond en glanzend haar. Wil je beschadiging aan je haar voorkomen? Lees dan wat de grootste veroorzakers zijn van gespleten haarpuntjes. 

Gespleten haarpunten: oorzaken

Schade aan de puntjes van je haar kan door allerlei factoren ontstaan.

Allereerst staan hittetools erom bekend de natuurlijke vochtbalans in je haar te verstoren. Hierdoor wordt het broos en gaan de puntjes splijten. Probeer daarom het gebruik van krul- en stijltangen zoveel mogelijk te beperken. Ook hete föhns kunnen dit soort schade aanrichten. Verder zijn chemische behandelingen niet bepaald goed voor je haar. Voor het kleuren en bleken zijn namelijk allerlei chemische stofjes nodig. Deze gaan zich in je lokken nestelen en tasten de haarschubben aan. Handige tip: als je je haar borstelt, doe dit dan niet wanneer je haar nat is.

Meer lezen: Het verschil tussen fijn en dun haar

Gespleten haarpunten: oplossingen

Heb je last van gespleten haarpunten? Dan kan het helpen om te achterhalen waardoor ze zijn ontstaan. Als je veel gebruik maakt van hitteproducten is het slim om een hittebeschermer te gebruiken of over te stappen op tools zonder extreme warmte. Wanneer je je haar regelmatig laat verven is het belangrijk om een verf te gebruiken waar zo min mogelijk agressieve chemicaliën in zijn verwerkt. Plan genoeg tijd in tussen je verfbehandelingen, zodat je haar kan herstellen. Verder is ieder haartype erbij gebaat om genoeg hydratatie te ontvangen. Gebruik een voedende haarolie of conditioner om het te verzorgen.