Fijn haar? Dit geeft je meer volume

Haar door Lien

Volumineuze lokken krijg je in een handomdraai! Er zijn talloze effectieve manieren om dit te doen. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet, zodat je je favoriete volume-techniek kunt kiezen.

Meer volume bij fijn haar

Niet meer futloos, maar vol haar. Dit is hoe je dat krijgt:

1.      De juiste haarlengte

Lang haar maakt je haar zwaarder en dat brengt het wat meer naar beneden. Je haar ligt dan als het ware wat platter op je hoofd. Een handige manier om dit te verhelpen is door je haar wat korter te laten knippen.

2.     Droogshampoo gebruiken

Een droogshampoo doet wonderen. Het hangt er natuurlijk wel een beetje vanaf welke je gebruikt. Eentje met veel chemische stofjes geeft op lange termijn een averechts affect. Kies daarom voor een schone ingrediëntenlijst of maak ‘m zelf met maizena + talkpoeder.

3.    Volumeshampoo

Vooral shampoos met grof zeezout vormen een ware bron van volume. Je haar kan hierdoor soms wel iets meer in de knoop raken, maar dat is dan iets om voor lief te nemen. Je krijgt er ten slotte volle lokken voor terug!

4.    Föhnen

Gebruik de welbekende techniek voor wat meer volume: op de kop föhnen. Investeer in een goede föhn voor het langste resultaat. Zo blijven je lokken de hele dag goed zitten! Tip: kies een ronde föhnborstel die past bij jouw haartype.

5.    Variëren in je scheiding

Draag je altijd een middenscheiding? Dan helpt het om dit wat meer af te wisselen. Dit simpele trucje geeft je meteen volume. Het zorgt ervoor dat je haar wat losser en luchtiger ligt. Verder is dit een handige manier om je haar gedurende de dag te fixen.

Meer lezen: Het verschil tussen fijn en dun haar

6.    Laagjes laten knippen

Denk hier wel goed over na, want eenmaal geknipt kan je natuurlijk niet meer terug. Laagjes kunnen heel mooi staan en ervoor zorgen dat je vollere lokken krijgt. Lagen kunnen ook je gezichtsvorm goed benadrukken, wat zorgt voor optisch meer volume.