Droogshampoo: alles wat je erover wilt weten

Haar door Lien

Een droogshampoo is de perfecte remedie tegen vet of futloos haar. Maar wat is het eigenlijk precies? Hoe kan je het ’t beste gebruiken? En brengt een droogshampoo ook nadelen met zich mee?

Wat is een droogshampoo?

Het ziet eruit als een witte of transparante poeder, vaak in een spray of spuitdeoderant. Droogshampoo wordt vooral gebruikt om je haar minder vet te doen ogen. Het maakt het niet echt schoner, maar geeft een optisch fris effect. Dit maakt dat je een wasbeurt nog eventjes kunt uitstellen.

Wat doet een droogshampoo?

Het gaat als volgt te werk: je brengt het aan op de grens van je haar en hoofdhuid. De poeder die hier terechtkomt gaat vervolgens talg absorberen. Je haar ziet er minder vet uit, heeft meer volume en kan een wat dikkere textuur krijgen.

Hoe gebruik je een droogshampoo?

Dit product gebruik je het beste op droog haar. Dit zorgt ervoor dat het optimaal z’n werk doet. Schud de bus voordat je begint te sprayen, zodat alle benodigde ingrediënten goed gemixt worden aangebracht. Houd een afstand van ongeveer 20 centimeter aan. Til steeds een pluk en spray daaronder de droogshampoo tegen de grens van de haarwortels. Geef het even de tijd om in te trekken. Masseer vervolgens en product in door ondersteboven te hangen en je vingers door je haar te halen. Ook de föhn kan voor wat meer volume zorgen.

Meer lezen: Het verschil tussen fijn en dun haar

Is een droogshampoo slecht voor je haar?

Het is een veilig product om te gebruiken, maar het liefst doe je dit niet iedere dag. Wanneer je een droogshampoo gebruikt kan je het beste een paar sprays inzetten en het daarbij laten. Overmatig sprayen zorgt ervoor dat je haar op lange termijn juist vetter wordt: het haalt te veel talg weg, waardoor je hoofdhuid superhard gaat werken om dat talgvoorraadje zo snel mogelijk opnieuw te produceren. Zo ontstaat er juist extra talg.

Less is more.