Waarom je een droogshampoo met spf wilt gebruiken

Haar door Lien

Het is augustus en dat betekent dat de zomer in volle gang is. We brengen steeds meer tijd buiten door en genieten daarbij van de warme zon. Onze huid beschermen we al goed met SPF, maar vaak vergeten we een plek die snel verbrandt: de hoofdhuid.

Wat is een droogshampoo met SPF?

Een normale variant is ervoor bedoeld om overtollig talg en vuil te verwijderen. Het is een opfrisser voor je haar en het maakt dat je een wasbeurt nog even een dagje kunt uitstellen. Je haar ziet er schoon uit en heeft wat extra volume. Toch zijn deze producten niet per se voor je haar bedoeld, maar voor je hoofdhuid. De dryshampoos met SPF stijgen in populariteit, al helemaal nu de zon meer gaat schijnen.

Meer lezen: Het verschil tussen fijn en dun haar

Droogshampoo met SPF gebruiken

Vooral als je een middenscheiding draagt is het aan te raden om een droogshampoo met SPF te gebruiken, maar ook als je haar wat dunner is of niet zo dicht op elkaar staat is het een must. De huid tussen je haar is namelijk superkwetsbaar voor de zon en kan onopgemerkt enorm verbranden. Net als je gezicht is het fijn om je hoofdhuid van SPF te voorzien. Zonnebrand op deze plek gebruiken werkt ook, maar is niet aan te raden: dit namelijk je haar vettig maken. Een droogshampoo zorgt ervoor dat je je huid beschermt, zonder een dikke glans achter te laten. Sterker nog, het maakt je haar wat schoner en frisser. Twee-in-één dus: je beschermt je haar tegen schadelijke UV-stralen en verzorgt je lokken. Dat laatste is dan weer fijn om schade door chloor of zeewater te beperken.