Deze week is het Pride! Zo style jij je outfit

Mode & trends door Maya Luz

Deze week is het Pride in Amsterdam! Ben jij van plan om deze week de liefde te gaan vieren aan de grachten of op een van de andere evenementen? Dan heb je daar natuurlijk een Pride-proof outfit voor nodig. Zo style je jouw outfit voor Pride Amsterdam.

Lees ook: Opmerkingen die biseksuele chicks niet meer kunnen horen

Haal inspiratie uit de verschillende Pride vlaggen

Er zijn een hoop vlaggen die de verschillende identiteiten binnen de LHBTQ+ gemeenschap representeren. Je kunt je outfit hierdoor laten inspireren. Je kunt bijvoorbeeld een outfit samenstellen met items in alle kleuren van de regenboog. Hiermee kleed je je dus als de traditionele regenboogvlag. Deze vlag is een overkoepelend symbool voor de LHBTQ+ gemeenschap. Dit is een perfecte keuze voor mensen die zelf niet queer zijn, of voor wie nog niet helemaal weet welk label het beste bij ze past.

Vervolgens zijn er een hoop andere vlaggen waar je uit kunt kiezen. Als je graag je eigen label wil representeren, is dit een leuke manier om dat te doen. Ga je mee als ally? Dan kun je dit ook doen, bijvoorbeeld om je steun naar deze specifieke gemeenschap te uiten of als de persoon waarmee je gaat onder dat label valt. De lesbische vlag bestaat uit verschillende tinten roze, wit en verschillende tinten oranje. De biseksuele vlag is roze, paars en donkerblauw. De transgendervlag is lichtblauw, lichtroze en wit. En de panseksuele vlag is roze, geel en lichtblauw. Zo zijn er nog een hoop andere vlaggen waardoor je je kunt laten inspireren. Wees vooral lekker creatief en representeer je gemeenschap op jouw manier!

via GIPHY

Opvallen mag niet alleen, het is een must!

Alhoewel subtiele outfits dragen naar Pride ook gewoon kan, is het misschien zelfs nog leuker om lekker op te vallen! Ga voor items die je normaal gesproken niet zo snel uit de kast zou pakken. Denk bijvoorbeeld aan items met felle kleuren of die iets meer huid laten zien. Het mag allemaal met Pride! Een outfit geïnspireerd door drag is ook zeker een aanrader voor wie dit tof vindt. Er zijn eigenlijk vrijwel geen regels! Draag waar jij je comfortabel in voelt maar wees niet bang om af te vallen. Combineer je outfit met vrolijke make-up en glitter en je bent helemaal Pride ready!

Bij twijfel, ga voor roze

Weet je echt niet wat je aan moet? Dan zijn roze outfits altijd goed! Met Pride wordt er vaak veel roze gebruikt en gedragen. Een roze jurkje, rokje of topje is dus zeker een leuke optie voor Pride. Fleur je outfit op met wat glitter en wat regenboogkleurtjes in je make-up. Je kunt ook een statement maken door een compleet roze outfit te dragen!

via GIPHY

Lees ook: Deze dingen herken je als je ooit getwijfeld hebt over je geaardheid