Verassend middeltje tegen droge lippen

Gezicht door Lien

Het kan enorm vervelend zijn: droge, gebarsten lippen. Soms lijk het juist of al die lippenbalsems dit kwaaltje alleen maar verergeren. Wat werkt er dan wel? Als we TikTok moeten geloven is er een heuse remedie voor droge lippen gevonden, namelijk tepelzalf.

Wat is tepelzalf?

Tepelzalf is, zoals de naam al zegt, eigenlijk bedoelt voor tepels. Vrouwen gebruiken het tijdens de zwangerschap vanwege kloofjes die dan op dat gebied kunnen ontstaan. Ook tijdens de borstvoedingsperiode wordt deze zalf veel gebruikt. Het helpt tegen zogenoemde ‘tepelkloven’. Droge huid verdwijnt ermee als sneeuw voor de zon. In plaats daarvan wordt deze weer soepel en zacht. Ook zou deze zalf pijn verlichten.

Tepelzalf tegen droge lippen

Wat blijkt: dit wondermiddeltje is ook op andere manieren bijzonder functioneel. Je droge lippen hebben namelijk ook veel baat bij het smeren van deze zalf. Ze worden superzacht en gevoed doordat de zalf zo hydraterend is. Op die manier heb je geen last meer van vervelende kloofjes en zien je lippen er ook nog eens glowy uit.

Ook interessant: Waarom parfumvrije producten beter zijn

Tepelzalf kiezen

Tip: gebruik er eentje waar lanoline in zit verwerkt. Dit stofje zou namelijk het werkende ingrediënt zijn tegen kloofjes en droogte. De naam lanoline staat voor een stofje dat uit de vacht van schapen wordt gewonnen, het is dus een soort wolvet. Tijdens het schoonmaken van de wol komt dit stofje vrij. En die is zo vet dat je lichaam er op allerlei manieren baat bij heeft. Het werkt voedend, maar sluit de oppervlakte niet af. Je huid blijft dus gewoon ademen onder die lanoline. Verder heeft de stof geen geur of kleur, dus je kunt op een subtiele manier je lippen verzorgen.