6x campingblunders: "Iedereen kwam uit de tent om te kijken wat er aan de hand was"

Reizen door Rochèll

You either love it, or you hate it: Kamperen. Waar de een liever in een 5-sterren hotel zit, slapen anderen weer liever in een tent of caravan. Kamperen brengt soms leuke, maar ook genante momenten met zich mee. Zes meiden biechten aan Ze.nl hun ergste campingblunder op. Lachen!

Chantal (29): "Vorig jaar zomer ben ik met mijn ouders en mijn vriend wezen kamperen in Frankrijk. Wij sliepen in de tent en mijn ouders hadden hun caravan mee. Ze zouden een paar dagen bij vrienden logeren in de buurt. De laatste dag voordat mijn ouders terug zouden komen, zei mijn vriend ineens tegen me dat het hem wel kinky leek om te seksen in de caravan van mijn ouders. Mij leek het ook wel heel spannend en omdat mijn ouders toch pas de volgende dag weer terug zouden komen dacht ik: waarom ook niet? We trokken onze stoute schoenen aan en hij heeft me alle hoeken van de caravan laten zien. We waren zo wild dat het hele ding alle kanten opschudde. We hoorden ondertussen voetstappen om de caravan heen lopen, maar we dachten dat het wat verdwaalde kampeerders waren en hebben ons er verder weinig van aangetrokken. Nadat we klaar waren met ons 'stoeipartijtje', liep ik de caravan uit, met mijn haar door de war en mijn make-up op half zeven. Ik ben toen zo hard geschrokken, want wie zaten daar? Juist, mijn ouders! Blijkbaar eerder teruggekomen. Ze hadden twee campingstoeltjes neergezet en hadden netjes gewacht tot we klaar waren. Ik schaamde me dood. Mijn vader kon het niet laten en met een big smile zei hij: 'Nou, even kijken wat er van de caravan is overgebleven!' Ik durfde ze een week niet meer aan te kijken."

Denise (23): "Ik was met vrienden naar Lowlands gegaan en daar zit natuurlijk een camping bij. Ik had als eerste mijn tentje opgezet en was helemaal trots dat ik geen hulp nodig had gehad van een man. Naarmate het drukker werd en de camping helemaal vol met tentjes stond, begon ik me af te vragen hoe ik in godsnaam mijn tentje weer terug kon vinden 's nachts. Daarom had ik een lange stok naast mijn tent geplaatst met een vlaggetje eraan, zodat ik precies wist waar ik honderd bier later moest zijn om mijn tukje te doen. En jawel, honderd bier later kon ik zonder te zoeken mijn tentje vinden. Ik ritste de tent open en gooide mezelf op het luchtbed. Ik ben in slaap gevallen en een paar uur later gingen mijn ogen pas weer open. Ik keek recht in het gezicht van een vreemde vent, met zijn mond half open, snurkend. Ik schrok me wezenloos. Waarom lag er een vreemde vent in mijn tent?! Ik keek om me heen en herkende mijn slaapzak niet. Ik wist niet hoe snel ik de tent uit moest. Ik was helemaal gedesoriënteerd, want waar stonden de tenten van de rest van mijn vrienden? Wat bleek, die vrienden van mij hadden mijn stok met vlaggetje bij een andere tent neergezet! Wat zal die vent wel niet gedacht hebben, toen hij zijn tent openmaakte en mij daar zag liggen?!"

Courtney (34): "Op de camping heb je soms van die douches waar je muntjes in moet gooien. Superhandig... Ik stond naast het douchehokje van mijn zus en die was haar handdoek vergeten. Natuurlijk mocht ze die van mij wel even lenen. Op het moment dat ik lekker stond te douchen en net mijn haar in de shampoo had gezet hield de douche ermee op. Ik moest er nieuwe muntjes in gooien. Maar hoe kan het ook anders, die waren op! Dus met een schuimhoofd moest ik me afdrogen met de handdoek die mijn zus had geleend. En zei mijn zus net niet: 'Ik ben al klaar, zie je zo!'? Ja dus; ze had m'n handdoek meegenomen. En als klap op de vuurpijl was ik ook nog eens mijn onderbroek vergeten mee te nemen. Ik kon wel janken..."

Hannah (26): "'s 'Nachts moest ik naar de wc, maar ik kon mijn zaklamp niet vinden. Dus ik moest naar het toiletgebouw in het pikkedonker. Als ik me tenminste een weg had gebaand langs alle scheerlijnen. Mijn gevoel zei al; als dat maar goed gaat. En net toen ik dat dacht: bam! Ik struikelde over een scheerlijn en lag bovenop de tent van de buurman. Het hele ding viel in elkaar en ik eindigde bovenop hem! Hij begon van schrik te schreeuwen en ja hoor: de hele camping was in één klap wakker. Iedereen kwam uit de tent om te kijken wat er aan de hand was. 'Hoi, ik ben het maar, nee ik probeer de buurman niet te overvallen? ik struikelde over een scheerlijn!' How embarrassing."

Janneke (30): "Ik ben echt als de dood voor spinnen. Dus kamperen is voor mij sowieso al een regelrechte hel. Ik moet altijd eerst tien keer mijn hele tent doorzoeken om op spinnen te controleren. Twee jaar geleden zaten we in Hongarije aan het Ballatonmeer. Helaas zaten daar heel veel spinnen. Na een drie uur durende check-up, durfde ik dan eindelijk mijn tent in. Ik heb de hele nacht met een zaklantaarn in mijn handen gelegen en bij elk geritsel moest ik kijken of het een spin was. Toen ik bijna in slaap viel, voelde ik iets kriebelen aan mijn oor. Ik pakte meteen mijn zaklamp er weer bij. En wat zag ik daar? Een enorme spin op het plafond! Instinctief sloeg ik keihard op het beest in met mijn zaklantaarn. Maar ik sloeg zo hard dat de tent scheurde. Mijn vriendin werd super boos, want wat bleek: ze had een nepspin aan de tent geplakt en me laten kriebelen met een veertje. Nu was de tent kapot en on top of that ging het net regenen..."

Frederique (38): "Ik hou niet van kamperen, en je begrijpt waarom als ik je zeg dat ik heel hard snurk. Daarom zet ik mijn tent altijd zo ver mogelijk bij alle andere kampeerders vandaan. Blijkbaar was ik die nacht weer eens bezig geweest, want mensen keken ons behoorlijk geïrriteerd aan de volgende ochtend toen we de tent uitstapten. Iemand deed zelfs een snurkgeluid na. Ik kon wel door de grond zakken! Ik had geen zin om die dag op de camping te vertoeven met al die blikken dus zijn we de stad in gegaan. Ik kon het maar niet loslaten en heb me de hele dag drukgemaakt over de volgende nacht. Toen we weer aankwamen op de camping en ons klaarmaakten voor de nacht, stapte iemand op mijn vriend af. Of hij weer van plan was zo'n bos om te zagen! Ik schoot in de lach, want voelde me stiekem wel opgelucht dat ze dachten dat hij het was die snurkte en niet ik! Mijn vriend was zo lief om de schone schijn op te houden."