Ga je deze zomer op stedentrip? Deze essentials mogen niet ontbreken in je koffer

Reizen door Maya Luz

Ga jij deze zomer op stedentrip? Superleuk! Er zijn in Europa alleen al zo veel prachtige steden om te bezoeken. Stedentripjes zijn vakanties die vooral bestaan uit veel lopen, lekker eten, shoppen en soms ook uitgaan. Weten wat je mee moet nemen? Dit zijn de essentials voor in jouw koffer.

Lees ook: Ga je op vakantie? Zo voorkom je dat je koffer uitpuilt

Goede schoenen

Tijdens een stedentrip ga je de hele dag moeten lopen. Doe jezelf een plezier en pak daarom schoenen in waar jij de hele dag comfortabel op kunt lopen. Laat de pijnlijke hakken of sandaaltjes lekker thuis. Pak naast schoenen ook fijne sokken in waarvan je weet dat ze goed zitten en bijvoorbeeld niet van je voet af zakken tijdens het lopen. En voor het geval dat, kun je altijd nog een doosje blarenpleisters inpakken.

Hittebestendige kleding

Het is in Europese steden ontzettend heet op dit moment. Al helemaal tijdens je stedentrip kun je dus wel wat hittebestendige kleding gebruiken. Ga voor items die lekker luchtig zijn maar die wel de nodige plekken bedekken. Onthoud bijvoorbeel dat je in veel cathadralen in Europese steden, je schouders en knieën moet bedekken om binnen te komen! Al met al, we snappen dat fashion belangrijk is tijdens je stedentrip, maar houd daarbij alsjeblieft genoeg rekening met het weer.

Fietsbroekjes

Draag jij graag rokjes en jurkjes? Pak dan ook wat fietsbroekjes in. In de hitte de hele dag lopen kan namelijk voor schurende benen zorgen. Als jij jouw vakantie niet wil beïndigen met rode bovenbenen, is het dragen van fietsbroekjes echt een must. Er zijn meerdere manieren om het schuren te verhelpen, maar een fietsbroekje is en blijft de beste manier om in de hitte het vele wandelen te overleven.

Outfits voor in de avond

In de avonden gaan jij en je vriendinnen hoogstwaarschijnlijk flink genieten van het nachtleven dat de stad te bieden heeft. Pak daarom genoeg outfits in die je tijdens jullie avondjes uit, of etentjes kunt dragen. Houd er ook rekening mee dat het in de avond soms nog af kan koelen. In dit geval durven we dus te zeggen: ga voor fashion!

Zonnebrand

Zonnebrand is een must voor iedere zomerse vakantie. Tijdens een stedentrip vergeten we het toch nog best snel. Maar geloof ons, je hebt het echt nodig! Voorkom dat je thuiskomt met een rode huid, smeer je goed in!

Een powerbank

Tijdens een stedentrip ben je de hele dag op stap. Maar je telefoon heb je tussendoor nog best vaak nodig. Denk aan de route opzoeken naar de volgende bezienswaardigheid, of natuurlijk voor het maken van foto's. In de hitte kan het zijn dat je telefoon sneller leeg gaat dan normaal. Mocht dit het geval zijn, dan komt een goede powerbank altijd goed van pas. Dit is dus een must voor in je tas voor als jullie op pad gaan.

Een fijn tasje of rugzakje

Je hebt gedurende de dag verschillende dingen nodig. Denk aan je portemonnee, je telefoon, zonnebrand, je zonnebril en ga zo nog maar even door. Deze spulletjes moet je comfortabel mee kunnen nemen maar ook goed beschermen tegen dieven. In veel steden hebben ze momenteel veel last van tasjesdieven. Hou je spullen daarom veilig met een goede tas die je niet zomaar leeg kunt jatten. Ga voor tassen met ritsen of zelfs dubbele sluitingen. Doe belangrijke spulletjes ook nooit in de voorvakjes van je tas, aangezien dieven hier makkelijk en snel iets uit kunnen stelen.

Lees ook: Last van vliegangst? Zo blijf je kalm tijdens jouw volgende vlucht