Noa Vahle blij dat moeder Linda de Mol niet topless in magazine staat: "Daar had ik stokje voor gestoken"

Celebs door Jennifer

Wanneer je door de supermarkt loopt, zal één tijdschrift je direct opvallen. Momenteel staat presentatrice Linda de Mol namelijk naakt op de cover van haar tijdschrift Linda. Of nou ja, ze staat er naakt op, maar nog steeds wel redelijk bedekt. Iets waar sportverslaggeefster (én dochter van) Noa Vahle blij mee is, zo zegt ze op dinsdagavond in De Oranjezomer. Wanneer haar moeder topless erop had gestaan, was het een ander verhaal geweest!

Noa Vahle reageert op naaktcover Linda

Het zomerse praatprogramma De Oranjezomer is dan wel een sportgerelateerd tv-programma, toch gaat het echt niet alleen over sport. Zo hebben ze het op dinsdagavond 18 juli op een gegeven moment ook over de toenemende preutsheid in Nederland. Presentatrice Hélène Hendriks start het onderwerp met de vraag aan ex-wielrenster Leontien van Moorsel, "of ze houdt van topless zonnen". Zij reageert meteen met een duidelijke nee. Bedekt vindt Leontien veel mooier, of estethischer zoals opiniemaker Fidan Ekiz zegt. Het onderwerp komt naar boven dankzij de nieuwste cover van tijdschrift Linda, waar bedenker en presentatrice Linda de Mol naakt op poseert. Of nou ja, naakt met haar armen nog wel beschermend voor haar borsten. Natuurlijk moet Hélène het hier even over hebben met Linda's dochter Noa Vahle, die toevallig de vaste sportverslaggeefster is binnen het tv-programma.

Nieuwe generatie preutser

Op het moment dat iedereen de naaktcover van Linda ziet, reageert Leontien meteen dat je helemaal niets ziet. "Ik denk: topless is topless, toch?" reageert ze, waarna Noa meteen zegt: "Daar had ik wel een stokje voor gestoken." Zij is dus maar al te blij, dat haar moeder niet helemaal topless op de cover staat. Hoe gaan ze thuis in huize de Mol eigenlijk om met dit onderwerp? "Wij hebben het daar veel over gehad," vertelt Noa. "Zij zegt: toen ik jouw leeftijd was, lag ik gewoon bloot op het strand. Nou, mijn generatie doet dat absoluut niet."

De nieuwste generatie is dus zeker wel iets preutser. Zo deden Noa en haar hockeyvriendinnen ook altijd hun bikini aan, wanneer ze na het sporten gingen douchen. "Dat is toch, denk ik, veranderd. En ik denk dat we allemaal preutser zijn," zegt ze. "Maar het kan ook door social media komen. Iedereen heeft zo een foto gemaakt." Daarbij word je vervolgens ook overspoeld met foto's van perfecte lichamen, waardoor mensen misschien ook onzekerder zijn. Fidan zegt daarna wel vanaf de talkshowtafel, dat ze het dapper vindt van Linda om zo op de cover te staan. Moet kunnen, toch?

Lees ook: Huh? Kijkers van De Oranjezomer in de war door bizar snelle 'kledingwissel' van Hélène Hendriks