Daniel Radcliffe hoeft geen rol in nieuwe Harry Potter-serie: "serie heeft mij niet nodig"

Celebs door Jennifer

De fans van Harry Potter hebben jaren geleden al afscheid genomen van de films en originele castleden Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint. Maar de magische wereld bestaat nog steeds en keert weer terug in de vorm van een nieuwe Harry Potter-serie, geproduceerd door Warner Bros. Alleen krijgt deze serie wel een heel eigen cast én vrijwel zeker geen cameo van Daniel. Dat vindt hij in ieder geval zelf niet nodig.

Geen Daniel Radcliffe in nieuwe Harry Potter-serie

Het duurt helaas nog even, vooral voor de Nederlandse fans, want de nieuwe Harry Potter-serie verschijnt pas in 2024 op de streamingdienst HBO Max. Wel kunnen we waarschijnlijk een goede serie verwachten, want net als bij de films bemoeit ook nu schrijfster J.K. Rowling zich weer met het verhaal. Volgens haar zullen we in de serie meer de diepte in gaan en meer details te zien krijgen. Oeh!

Op het moment dat de Harry Potter-serie werd aangekondigd, hoopte iedereen natuurlijk ook op een (eenmalige) terugkeer van onze favoriete originals Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint. Helaas is het sowieso onmogelijk, dat ze weer hun originele rollen krijgen. Dat boek is definitief dicht, mede doordat ze nou eenmaal ouder zijn geworden. Komen ze dan misschien terug in de vorm van een cameo, bijvoorbeeld als een ander personage? Nou, als het aan - dé hoofdrolspeler uit de films - Daniel ligt waarschijnlijk niet. In een interview met ComicBook vertelt hij namelijk, dat hij denkt dat de "serie hem niet nodig heeft".

Serie met eigen cast

Zoals we weten gaat de nieuwe Harry Potter-serie dus wel weer over de boeken van J.K. Rowling. Dit betekent dat je hoofdpersonage Harry weer als broekie ziet tijdens het eerste jaar op Zweinstein. Het lijkt er dus op dat de makers van de serie helemaal opnieuw beginnen en dat bevestigt Daniel nu ook. Hij weet zeker dat de producent echt zijn eigen stempel erop wil drukken. "Waarschijnlijk wil diegene niet uitzoeken, hoe ze de oude Harry ergens in kunnen laten figureren." Hij gaat hier dan ook zeker niet naar vragen. Wel wenst hij de makers van de Harry Potter-serie veel succes. "Ik ben erg blij dat de fakkel wordt doorgegeven," zegt hij. "Maar ik denk niet dat het nodig is, dat ik hem fysiek doorgeef."

Naast dat we Daniel niet terugzien, weten we ook zeker dat Emma niet op het tv-scherm zal verschijnen. Zij is inmiddels namelijk gestopt met acteren en vooral bezig met dingen achter de schermen, of bijvoorbeeld het drankmerk van haar en haar broer. Rupert heeft alleen laten weten - in een interview met magazine GQ - dat hij in ieder geval graag het stokje doorgeeft aan een nieuwe acteur, die Ron zal gaan spelen.

Lees ook: Jammer: dit is waarom we actrice Emma Watson niet meer terugzien op het witte doek