Say what? Jaden Smith onthult: zijn moeder introduceerde haar hele gezin aan psychedelische drugs

Celebs door Jennifer

Meestal zijn het juist de ouders, die hopen dat hun kinderen niet aan de drugs gaan. Alleen gaat het er bij het gezin van Will en Jada Pinkett-Smith blijkbaar een tikkeltje anders aan toe, zo onthult hun zoon Jaden Smith (24). Volgens hem is het gezin namelijk niet vies van wat psychedelische drugs en dat heeft zijn moeder dus geïntroduceerd binnen de familie. Wacht, wát?

Gezin van Jada Pinkett-Smith aan psychedelische drugs

Jada Pinkett-Smith, de vrouw van Will Smith en moeder van onder meer Jaden Smith, heeft in het verleden al openhartig verteld over haar drugsgebruik. Dat zij aan de psychedelische drugs zat, was dus al bekend. In een aflevering van haar eigen Red Table Talk-serie vertelde ze namelijk eerder, dat ze al langer deze drugs gebruikt tegen depressieve gevoelens. Onder psychedelische drugs vallen trouwens onder andere truffels, paddo's en LSD. Het is het type drugs, waarvan je gaat trippen en waardoor je totaal vergeet waar je bent. En deze psychedelische drugs heeft Jada dus kennelijk ook geïntroduceerd aan haar hele gezin, volgens haar zoon Jaden. Dat vertelde hij tijdens een psychedelic science-conferentie.

Betere familieband door drugs

Overigens is Jaden zelf niet tegen de psychedelische drugs. Zoals gezegd heeft zijn moeder dus het hele gezin eraan geïntroduceerd en ze maken er allemaal gebruik van. "Na een tijdje begon het ook bij anderen te kriebelen," vertelt hij. "En inmiddels heeft iedereen zijn eigen manier gevonden om het te gebruiken." Volgens hem werken de drugs ook erg positief op het gezin. Zo weten we allemaal hoe broers en zussen soms enorm kunnen ruziën, zo ook Jaden met zijn zusje Willow en halfbroer Trey. Dankzij de psychedelica krijgt hij meer liefde voor zijn familieleden. "Het helpt ons eigenlijk om onze geest open te stellen om uit oude denkwijzen te komen, die ons in veel van deze ruzies hebben gebracht," legt hij uit. Jaden is er zeker van overtuigd, dat de psychedelische drugs zorgen voor een sterkere band met zijn zusje en halfbroer. Interesting.

'Plant medicijn'

Volgens zijn moeder Jada helpt de psychedelica in haar geval tegen de depressieve gevoelens, waar ze lang mee heeft geworsteld. "Het mooie van het 'plant medicijn' is dat het je helpt om je beter te voelen," vertelde ze destijds in de aflevering van Red Table Talk. "Het lost ook de problemen op van hoe je daar in de eerste plaats bent gekomen." Overigens waarschuwde ze daarbij wel, dat mensen alsnog professionele hulp erbij moeten zoeken. Ze moeten het volgens haar niet zomaar voor hun eigen gezondheid gebruiken. "Je moet het echt willen doen," zei ze. "Dit is niet iets om mee te spelen. Je moet bereid zijn om moeilijke dingen onder ogen te zien." Wel heeft het bij Jada dus een helende werking gehad.

Lees ook: Jada Pinkett Smith: 'Ik was verslaafd aan seks'