Jada Pinkett Smith: 'Ik was verslaafd aan seks'

Celebs door Laura

Trap niet in de schone schijn van Hollywood. Celebrities zijn ook maar mensen en kunnen ook kampen met depressies en verslavingen. Zo vertelde Jada Pinkett Smith in haar eigen Facebook-talkshow dat ze enorm verslavingsgevoelig is. In haar jongere jaren leidde het tot een seksverslaving. 

jada pinkett smith

Lees ook: Is het eigenlijk Méghan of Mèghan Markle?

Drie flessen alleen opdrinken

"Ik dacht dat alles met seks op te lossen was", vertelt Jada tegen haar online publiek. En daar bleef het niet bij. Ook ontwikkelde ze een obsessie voor sporten en keek ze te vaak te diep in het glaasje. Zo kon ze in haar eentje drie flessen wijn leegdrinken als ze alleen thuis was. "Toen drong het wel tot me door dat ik niet helemaal goed bezig was. Ik ben er in een keer mee gestopt, maar dat is het nou juist met mij. Ik kan geen maat houden: of ik stop cold turkey of ik ben een 'binger'. Daarom moet ik altijd goed op mezelf letten, dat ik niet te obsessief met iets omga."

Moeder ook verslaafd

De moeder van Jada, Adrienne Banfield-Jones, sprak ook openhartig over verslavingen. Zij kampte 20 jaar lang met een heroineverslaving. Inmiddels is ze al 27 jaar clean. "Ik kon de onmacht om mijn leven op de rit te houden niet verbergen en daarmee heb ik mezelf en mijn dochter veel schade toegebracht. Het was een vreselijke tijd", vertelt ze met tranen in haar ogen.

Suïcidale gedachtes 

In juni vertelde Jada in een talkshow dat ze in zware periodes in haar leven worstelde met zelfmoordgedachtes. Het ontnemen van haar eigen leven leek de enige oplossing voor haar leed. "Het leven is een reis die ons helpt naar een plek waar we kunnen helen," zegt Jada tegen talkshowhost Megyn Kelly. "Ik zou willen dat ik die wijsheid destijds met iemand gedeeld had toen ik me zo rot voelde. Dat iemand me gezegd had dat alles goed zou komen, omdat het uiteindelijk altijd goed komt. Houd moed en geef niet op, dat is wat ik wil meegeven aan andere mensen."

Zelfmoord? Praat erover via 0900-0113 of ga naar www.113.nl.

Lees ook: Is het eigenlijk Méghan of Mèghan Markle?

Beeld: Brunopress