Lewis Capaldi zet tournee op pauze vanwege gezondheidsproblemen: "kom zo snel mogelijk terug"

Celebs door Jennifer

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor, dat grote artiesten even uit de running zijn vanwege gezondheidsproblemen. Vaak heeft het te maken met hun mental health, zoals bijvoorbeeld eerder bij artiesten Avicii en Shawn Mendes, maar in het geval van Lewis Capaldi ook met zijn fysieke gezondheid. Veel mensen weten dat de bekende singer-songwriter lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette en dit is een van de redenen, waarom hij nu helaas even een pauze neemt van zijn tournee.

Lewis Capaldi worsteling met Gilles de la Tourette

De meeste mensen zullen singer-songwriter Lewis Capaldi vooral kennen van hits als Before You Go en Someone You Loved, maar misschien ook door zijn grappige video's op social media. Naast zijn opvallende verschijning op het internet lijdt de zanger echter ook al jaren aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij is inmiddels een rolmodel voor iedereen met dezelfde aandoening. Vaak gaat het hem namelijk wel redelijk goed af, wanneer hij op het podium staat. Alleen maakt het zijn leven zeker niet makkelijker. In Lewis zijn documentaire How I'm Feeling Now, beschikbaar op Netflix, zien we ook zijn worstelingen met het syndroom. Deze docu was eigenlijk wel een eye opener voor hem. "Ik heb me nooit gerealiseerd hoe erg Gilles de la Tourette mijn leven heeft overgenomen, tot ik de beelden van de documentaire terugkeek," vertelde hij eerder in een interview met The Independent.

Tournee op pauze

Het komt dan ook niet als een verrassing voor de fans, dat Lewis nu aankondigt dat zijn tournee tijdelijk op pauze gaat. "Het feit dat dit waarschijnlijk geen verrassing is, maakt het niet makkelijker om te schrijven," schrijft hij in een statement op zijn Instagram. "Maar het spijt me jullie te moeten laten weten, dat ik een pauze neem van het touren voor de nabije toekomst." Aww! Drie weken geleden gaf hij al aan, dat hij worstelde met zijn gezondheid. Toen nam hij ook een korte break, maar blijkbaar was dit niet lang genoeg. "De waarheid is dat ik nog steeds aan het leren ben, om me aan te passen aan de impact van mijn Tourette," schrijft hij in het nieuwe statement. "Zaterdag werd het duidelijk dat ik veel meer tijd moet besteden om mijn fysieke en mentale gezondheid op orde te krijgen, zodat ik alles waar ik van hou nog heel lang kan blijven doen." Met dat laatste doelt hij op zijn meest recente optreden op het beroemde festival Glastonbury in Engeland.

Problemen tijdens optreden Glastonbury

Afgelopen weekend heeft Lewis namelijk nog wel een groot optreden gedaan tijdens festival Glastonbury in Engeland. Gedurende dit optreden worstelde hij op een gegeven moment, tijdens het nummer Someone You Loved, enorm met zijn Gilles de la Tourette. Dit was het moment waar zijn fans lieten zien, hoeveel ze hun idool supporten. Het lukte Lewis namelijk niet goed om verder te zingen, maar gelukkig kenden zijn fans de songtekst net zo goed als de zanger. Het klinkt vaak al erg mooi, wanneer fans meezingen met hun favoriete artiest. Maar het moment tussen Lewis en zijn fans op Glastonbury overtreft waarschijnlijk alles! In onderstaande TikTok kun je zien, hoe zijn fans uiteindelijk vrijwel het hele nummer uitzingen voor hem. Wees gewaarschuwd: je krijgt gegarandeerd tranen in je ogen.

@michaelsmith7655 Crowd helps Lewis Capaldi sing at Glastonbury, as he struggles to finish off someone you loved. #lewiscapaldi #glastonbury #someoneyouloved ♬ original sound - Michael Smith

Moeilijkste beslissing van zijn leven

Natuurlijk bedankt Lewis alle fans voor hun hulp tijdens zijn optreden op Glastonbury. Het zijn de eerste woorden van zijn statement over het afbreken van zijn tournee. Vervolgens eindigt hij het statement ook met hoop voor de toekomst. Zoveel avonden optreden voor zijn fans is alles, waar hij ooit van heeft gedroomd. "Dus dit was de moeilijkste beslissing van mijn leven," geeft hij toe, maar: "Ik kom zo snel mogelijk terug."

Lees ook: Mental health check: zo ga je effectief bij je vrienden na of alles goed gaat