Om deze redenen kun je ’s ochtends beter koud douchen

Lichaam door Anne-Fleur

In dit hete weer is een koude douche natuurlijk het allerbeste wat er bestaat, maar... ook als het minder dan 32 graden is buiten (en binnen) is het goed om koud te douchen. Het heeft voor je gezondheid namelijk heel wat voordelen. Benieuwd naar wat deze dan wel niet zijn? Lees gauw verder!

Waarom 's ochtends koud douchen goed voor je is

We geven er liever niet aan toe, want een koude douche is soms best painful. Met 35 graden natuurlijk niet, maar op elk andere moment wel. Toch is het goed om in de ochtend onder een koude douche te stappen. Voor je mind and body. We zetten de redenen voor je op een rijtje.

Minder snel ziek

Terwijl je misschien al ziek wordt van de gedachte dat je op een frisse ochtend een koude douche moet nemen, werkt het toch echt het tegenovergestelde. Om minder snel ziek te raken, is een minuutje onder een koele straal al voldoende - je immuunsysteem krijgt namelijk een flinke boost. Zeg maar gedag tegen griep en verkoudheid, want dat is nu echt verleden tijd.

Energieboost

Naast een boost voor je immuunsysteem, gaan je energielevels ook nog eens omhoog door een koude douche in de ochtend te nemen. En wat is er nu chiller dan de dag met goede energie beginnen? Van je (te) warme bedje naar een koude omgeving gaan schudt je letterlijk en figuurlijk wakker. Een goede oplossing voor energiedipjes toch?

Minder spierpijn van het sporten

Heb je de avond ervoor heerlijk gesport, maar heb je immense spierpijn de volgende ochtend? Dan kan een koude douche heel goed helpen. Het is namelijk bewezen dat dit je 'gebroken' spieren sneller kan laten herstellen. Nu snappen we dat dit hele plan niet als een gouden oplossing klinkt, want je bent al in pain, maar het werkt echt! Dus, hup, onder de douche.