Taylor Swift komt terug naar Amsterdam: fans moeten zich vóór vrijdag inschrijven voor tickets

Celebs door Jennifer

De Europese fans van Taylor Swift hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het nieuws out in the open. Na acht jaar komt Taylor weer terug naar Amsterdam met haar The Eras Tour! Volgend jaar staat ze op 5 en 6 juli in de Johan Cruijff Arena. Wil je daarbij zijn? Dan moet je je wel even héél snel, voor vrijdag at midnight, registreren voor de ticketverkoop. Anders grijp je sowieso mis!

Taylor Swift naar Amsterdam met Eras Tour

Momenteel tourt Taylor Swift met haar The Eras Tour door de Verenigde Staten, wat inmiddels haar meest succesvolle tour is. Vorig jaar november kondigde ze deze tour al aan, waarbij ze meteen hintte op meer internationale data in de toekomst. Het heeft vervolgens wel even geduurd, voordat de internationale data daadwerkelijk werden aangekondigd. Maar nu is het eindelijk zover! In 2024 komt Taylor niet alleen naar Latijns-Amerika, maar ook Azië en Europa voor de volgende leg van The Eras Tour. De Nederlandse Swifties zagen Taylor voor het laatst in 2015 tijdens de 1989 Tour in Amsterdam en gaan haar nu eindelijk weer terugzien. Yep, inderdaad: ze slaat de Johan Cruijff Arena niet over. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2024 staat ze in ons kleine kikkerlandje.

Vooral voor diehard Swifties is The Eras Tour een gigantische achtbaan, aangezien ze de fans meeneemt door haar verschillende eras (albums). Fans moeten wel even iets doen, als ze graag erbij willen zijn. De ticketverkoop van Taylor Swift haar The Eras Tour gaat namelijk anders dan normaal. Ze werkt namelijk, samen met Ticketmaster, met het zogenoemde verified fan-systeem. We horen je denken: hoe zit dat precies? We leggen het je uit!

Registreren voor Taylor tickets

Mocht je dolgraag willen dansen in your best dress tijdens één van Taylors The Eras Tour-concerten, lees dit dan even goed door. Om ervoor te zorgen dat tickets echt in handen komen van Swifties, werkt Ticketmaster deze keer met een besloten ticketverkoop. Om toegang te krijgen tot de ticketverkoop, moet je je van tevoren registreren op deze speciale pagina van Ticketmaster. Met de registratie hoopt Ticketmaster zo de scalpers, die tickets doorverkopen voor woekerprijzen, eruit te filteren. Je krijgt tot vrijdag 23 juni net voor midnight (23.59 uur) de tijd om je te registreren, waarna je dus kans maakt op een verkooplink. Word je niet geselecteerd? Niet getreurd, want dan sta je wel nog op de wachtlijst. Dat geeft je helaas nog meer stress, maar alsnog een kans op tickets.

Zodra het registratieproces is gesloten, krijgt iedereen op 5 juli 2023 een bericht of hij/zij is geselecteerd voor de ticketverkoop. Op deze dag worden dus ook mails verstuurd, als je op de wachtlijst terecht bent gekomen.

Kaartverkoop Taylor: wanneer?

Ben jij vervolgens the lucky one, die een speciale verkooplink heeft gekregen voor de kaartverkoop? Dan maak je dus als één van de eerste kans op een ticket voor één van Taylors concerten in Amsterdam. De kaartverkoop voor de concerten van Taylor in Amsterdam begint op 12 juli om 14:00 uur. Maar weet wel: de verkooplink is geen garantie voor een ticket. Het kan namelijk nog steeds té druk zijn, waardoor er niet genoeg tickets zijn voor iedereen. Mochten er tijdens de ticketverkoop vervolgens tóch kaarten overblijven, dan krijgen mensen op de wachtlijst dus later op de dag een andere verkooplink. Are you ready for it?

Lees ook: Taylor Swift spreekt zich tijdens concert uit tegen anti-lhbti-wetten in VS: "het is pijnlijk voor iedereen"