Taylor Swift spreekt zich tijdens concert uit tegen anti-lhbti-wetten in VS: "het is pijnlijk voor iedereen"

Celebs door Jennifer

Het is wereldwijd weer Pride-maand en ook een heleboel celebs steunen graag de lhbti'ers, zo ook wereldster Taylor Swift. Tijdens haar Eras Tour concert in Chicago toont ze zich weer een ware ally, wanneer ze zich uitspreekt tegen de vele anti-lhbti-wetten in de Verenigde Staten.

You Need To Calm Down

Het aantal anti-lhbti-wetten in de Verenigde Staten is sinds vorig jaar verdubbeld. Niet alleen maakt de lhbti-community zich hier zorgen over, maar natuurlijk ook hun allies. Eén van de bekendste supporters van de lhbti'ers is zangeres Taylor Swift, die inmiddels al een aantal keer haar steun heeft laten horen aan de community. Zo had ze voor het album Lover de single You Need To Calm Down gemaakt, wat bedoeld was als een soort gay anthem.

Veilige plek

Afgelopen weekend nam Taylor echter even tijd voor een speciale speech in het kader van Pride-maand. De speech vond plaats na haar optreden van You Need To Calm Down. Hierin spreekt ze zich uit tegen de vele anti-lhbti-wetten in de VS. Al begon de speech op een kalme manier. "Ik zie zoveel incredible individuen, die authentiek en prachtig leven," begint ze de speech, waarna ze haar publiek garandeert dat dit een "veilige plek" is voor hen. Ze mogen bij haar, op deze "feestelijke plek", zijn wie ze willen zijn. Ze zegt dat ze trots is, dat ze bij hen mag zijn. Ze vindt daarnaast dat iedereen "zo liefdevol, attent en zorgzaam" met elkaar omgaat.

Taylor Swift tegen anti-lhbti-wetten

Vervolgens gaat ze verder naar het serieuze gedeelte: "We kunnen niet over Pride praten zonder over pijn te praten." Hier heeft ze het natuurlijk over de anti-lhbti-wetten in de VS, die steeds meer erbij komen. Denk aan de wet uit Florida, die zegt dat scholieren niet over hun seksuele geaardheid mogen praten. Deze wetten maken het voor de jonge lhbti'ers niet makkelijker om uit de kast te komen en écht zichzelf te zijn. Taylor zou willen dat elke plek een veilige plek wordt voor de lhbti'ers. "Ik wens dat echt." Ze noemt het "pijnlijk voor iedereen": voor elke bondgenoot, geliefde en gewoonweg elke persoon in deze gemeenschappen.

Het is de reden, dat ze elke keer post wanneer er een nieuwe verkiezing is. Vervolgens roept ze haar fans op om hun stem altijd goed af te wegen, voordat ze daadwerkelijk naar de stembus gaan. Op deze manier kunnen ze hopelijk samen voorkomen, dat 'verkeerde' personen in de regering terechtkomen. "Ik houd van jullie, guys. Fijne Pride-maand!" eindigt ze haar bijzondere speech. We love you too!

@pinknews Taylor Seift took time to mark the start of Pride Month during her Eras Tour in Chicago on Friday 2nd June. "One of the things that makes me feel so prideful is getting to be with you and watching you, interacting with you, being so loving, so thoughtful and so caring," Swift spoke out against legislation targeting the LGBTQ+ community that has been spreading across the US. “Right now and recently and in the recent years, there have been so many harmful pieces of legislation that have people in the LGBTQ and Queer community at risk” #taylorswift #erastour #showbiz #pridemonth #queer #queercommunity #lgbtq ♬ original sound - PinkNews 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

Lees ook: Lief: Taylor Swift verdedigt fan in conflict met security tijdens concert