‘Menstruatie nog steeds taboe onder Nederlandse mannen’

Lifestyle door Laura

Heeft jouw pa het ooit met jou over menstruatie gehad? Nee? Dan ben je niet de enige. Een recent onderzoek bewijst dat 90% van de Nederlandse vaders heeft nog nooit een gesprek gehad met hun dochter over de “maandstonden”. 

Het bedrijf SCA, bekend van merken als Tena, Demak’Up en Edet, deed wereldwijd onderzoek over hygiëne in het teken van Internationale Vrouwendag.

Verder bleek dat mannen ongesteldheid überhaupt nogal een ongemakkelijk onderwerp vinden om over te praten. What else is new. Meer dan de helft (60%) van de vrouwen blijkt dit ook liever met hun moeder te bespreken.

Rode oortjes in de supermarkt

Wel opvallend is dat bij slechts één derde van mannen het over menstruatie met zijn partner heeft gehad. Zo’n 40% rekent maandverband of tampons in de supermarkt dan ook met rode oortjes af. Duitsers en Zweden (29%) hebben daar minder moeite mee. Chinese (65%), Russische (64%) en Indiase (55%) mannen vinden dit opvallend gênanter.

Het doel van het onderwerp was om vrouwen wereldwijd te ondersteunen betreft persoonlijke hygiëne en het taboe rond menstruatie. “Door het onderwerp op deze Internationale Vrouwendag extra aandacht te geven, willen we dit taboe steeds verder uit de wereld helpen en hopen we dat het ook voor mannen steeds normaler wordt om over menstruatie te praten. Ook met hun dochters”, vertelt de communicatiedirecteur bij SCA Benelux.

Maar even eerlijk… Wie wilde er vroeger nu uitgebreid met haar vader over menstruatie praten? Gê-nant.

 

Lees ook: Menstruatiekramp? Verdoof je poes met wiet!