'Vallen ze niet uit?' Michelle's ervaringen met de draadloze AirPods (inclusief headbangtest)

Lifestyle door Michelle Bakker

Het is alweer een aantal maanden geleden toen Apple in september van vorig jaar de AirPods op de markt bracht. Voor de leken onder ons: dit zijn oordopjes voor je iPhone zonder draadje. Hoofdredacteur Michelle heeft ze inmiddels enkele weken in gebruik en er gaat geen dag voorbij dat ze niet de vraag krijgt of de bluetooth oordopjes uitvallen. Tijd om haar ervaringen te delen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, ze vallen niet uit. Die vraag krijg ik namelijk zo ongeveer elke dag sinds ik de AirPods gebruik. En ik gebruik ze veel, want zonder muziek ga ik al sinds 1999 (toen nog met dank aan de immens grote discman) de deur niet meer uit. Inmiddels heb ik ze dus door weer en wind gebruikt en ook al waait mijn plu van ellende binnenstebuiten, mijn AirPods blijven netjes zitten. Slechts één keer vielen ze bij mij op de grond, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik op dat moment een aardige borrel achter de kiezen had. Je kunt je dus afvragen of dat aan de AirPods lag of... aan mijn beschonken staat.

En dan: hoe werken ze precies? Je krijgt de AirPods in een behuizing. Met deze oplaadcase kun je ze opladen (no shit Sherlock). Volledig opgeladen AirPods kun je maximaal 5 uur gebruiken. Met de draadloze oplaadcase kun je je AirPods meerdere keren extra opladen, voor meer dan 24 uur batterijduur. Zijn ze leeg? No worries, want een kwartiertje in de case en je kunt weer drie uur vooruit. Wil je weten of je AirPods bijna leeg zijn? Open de case naast je iPhone en je scherm laat het zien.

Deze melding krijg je wanneer je de oplaadcase opent. 

Je kunt er trouwens ook mee bellen, want soms voor hilarische taferelen zorgt in de supermarkt want zonder de welbekende draadjes denken mensen vaak dat je óf hen aanspreekt, óf een gezellig monoloog met jezelf aan het houden bent. Blijkbaar moeten we er dus nog een beetje aan wennen. Ik vind het in ieder geval een ontzettende plus dat mijn oordopjes niet meer achter de deurklink of onder mijn zadel blijven haken (au)! En de eeuwige struggle met het uit de knoop halen is ook verleden tijd.

Via twee tikjes op de oordopjes activeer je Siri, die je vervolgens opdracht kunt geven naar het volgende nummer te gaan of bijvoorbeeld iemand te bellen. Oh en last but not least: de kwaliteit van het geluid natuurlijk, niet geheel onbelangrijk. Deze is echt ontzettend helder!

Ook al zijn anderen dat (nog) niet, ik ben er inmiddels al helemaal aan gewend en wil eigenlijk niet anders meer... En dat ik soms te horen krijg dat ik twee opzetborsteltjes voor een elektrische tandenborstel in mijn oren heb, hé, ik vind het he-le-maal prima.

Oh, en voor de volledigheid - de headbangtest:

fout in embed: media provider niet ondersteund

Lees ook: Gadver! Zoveel urine zit er in een zwembad