6 tips om geld te besparen op vakantie

Reizen door Chloe

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat is altijd weer even een flinke investering. Het is natuurlijk heerlijk om er even tussenuit te gaan, maar het kost vaak ook een hoop geld. Heb jij dit jaar geen zin om na de zomer krap bij kas te zitten? Check dan onze tips eens om geld te besparen op je vakantie.

Vergelijk verschillende websites

Het is misschien heel makkelijk om bij de eerste de beste touroperator te kijken wat het aanbod is, maar vergelijk ook eens andere websites. Als een reisorganisatie net een goede aanbieding heeft kan het nog wel eens schelen. Check ook gelijk of alles er al bij inbegrepen zit of dat er nog kosten bijkomen. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van bagage. Wat je ook kan doen is kijken wat je kwijt bent als je je vlucht en hotel los boekt. Soms ben je dan veel voordeliger uit.

Eten in het vliegtuig

Wanneer je op een vliegveld loopt is het erg verleidelijk om iets lekkers te kopen om even te snacken. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je in het vliegtuig zit. Neem daarom vooraf zelf wat eten mee. Dit mag gewoon mee door de douane en zo hoef je geen dure snacks op het vliegveld te kopen.

Wissel geld bij de lokale bank

Ben je in een land waar je met een andere valuta betaald? Wissel dan zeker geen geld op de luchthaven. Je zal dan namelijk veel duurder uit zijn dan bij een lokale bank. Je kan tegenwoordig zelfs vooraf al bij je bank of een geldwisselkantoor wat bestellen.

Excursies

Wanneer je via een touroperator hebt geboekt, worden je vaak allerlei activiteiten aangeboden. Hier hangt vaak een flink prijskaartje aan. Ga daarom zelf eens op zoek en bekijk wat de lokale bureaus aanbieden. Ook kan je vragen aan een local wat nou echt leuk is om te doen of te zien. Zo kom je vaak op plekken die voor toeristen nog vrij onbekend zijn en betaal je dus ook een stuk minder.

Neem lunch en water mee

Ga je een hele dag op pad? Dan kan je makkelijk geld besparen door bij de supermarkt even wat boodschappen te doen. Haal daar iets voor de lunch en zorg natuurlijk voor genoeg water. Dit is een stuk voordeliger dan iedere keer lunchen op een terras of water kopen bij een tankstation.

Vervoer

Als je wat meer wilt zien van je bestemming is het natuurlijk heerlijk om een auto te huren. Toch is dit ook een behoorlijke kostenpost. Neem daarom eens het openbaar vervoer in het buitenland. Dit kost vooral op vakantie vaak bijna niets. Je kan dus een hoop geld besparen op deze manier. Ook zal het openbaar vervoer natuurlijk op plekken komen waar je zelf niet zo snel naartoe zou gaan. Wie weet ontdek je dus nog wel hele leuke plekjes!